Pinterest-Deelfunctie

Pinterest onthult een nieuwe manier van foto’s delen

Pinterest introduceert een nieuwe manier van delen. Door een klein gedeelte van een afbeelding te selecteren krijg je automatisch soortgelijke producten te zien.

Pinterest-Deelfunctie

Een foto delen met de daarvoor bestemde deelknop is heel gemakkelijk, maar wat nu als je op een klein deel van een afbeelding de nadruk wilt leggen? Pinterest onthult vandaag een nieuwe manier om content te delen waarbij je met je vinger een stukje uit een plaatje kunt selecteren.

Een update wordt vandaag uitgerold, dus het kan even duren voordat je met deze nieuwe deelfunctie aan de slag kunt. De nieuwe deelfunctie introduceert een klein vierkantje in de rechter bovenhoek van een afbeelding met een vergrootglas erin. Door hierop te tikken kun je een deel van een foto handmatig selecteren en daarna direct delen.

Pinterest-selecteren

Kies alleen de lamp
Als voorbeeld laat Pinterest een foto van een interieur zien. Naast een mooie houten tafel, bloemenvaas en boekenkast hangt er een opvallende lamp boven de eettafel. Door alleen de lamp te selecteren verschijnen er automatisch ‘visually similar results’ onderin beeld van lampen die lijken op degene in de foto.

Daarnaast zoekt Pinterest automatisch soortgelijke producten die overeen komen met het geselecteerde onderdeel. Deze zoekresultaten kun je verder verfijnen door tags te verwijderen. De nieuwe functie wordt geleidelijk uitgerold, zowel voor de app als de webversie van Pinterest.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2015, 10:53
Categorie Apps
Onderwerp pinterest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.