Reacties voor: Phorm: toetsenbord met voelbare schermbubbels die ook weer verdwijnen

Phorm is een toetsenbordhoes voor de iPad mini met voelbare knoppen die je kunt aan- en uitzetten. Het lijkt magie, maar het werkt met vloeistof.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Ik zeg; koopje. Toch? Pfff liever een mooi los toetsenbord van zagg dan of logitech of zo. Goedkoper en typt veel sneller,

  2. Dit is wel cool maar eeeehm is dit echt het lijkt me een beetje nep

  3. Tactile feedback is wel echt iets wat mist op touch screens. Men noemt het touch screens, maar het heeft weinig met aanraken of voelen te maken. Het blijven vooralsnog plaatjes achter glas. Het zou echt geweldig zijn als hier iets aan zou veranderen, als je objecten op het scherm echt zou kunnen voelen met je vingers als je er overheen gaat. Als je weerstand zou kunnen voelen als je iets een kant op probeert te slepen die niet werkt, of juist een pull als een object naar een bepaalde kant toe “wil”.

    Dit is daar een klein stapje naartoe. Er was een paar jaar geleden ook iets te zien over een scandinavisch bedrijf dat iets deed met elektrische ladingen op het scherm dit het scherm voelbaar maakte, en ik heb ook wel eens iets gezien met een scherm met kleine piezo elementen die voor vervorming konden zorgen.

    Het lijkt er wel op dat dit tobo een vaste vorm heeft? Dat zou niet handig zijn, zeker niet nu er steeds meer alternatieve toetsenborden zijn. Maargoed, om dat te doen, heb je integratie met de software nodig.

  4. Origineel geplaatst door Ewout
    Ik zeg; koopje. Toch? Pfff liever een mooi los toetsenbord van zagg dan of logitech of zo. Goedkoper en typt veel sneller,

    Inderdaad. Voor dat geld zijn er betere opties beschikbaar zoals Logitech en Belkin Qode. In ieder geval echte feedback van de toetsen en de batterij gaat maanden mee dus dat is ook geen punt.

    En, is dit ding nog te gebruiken als Apple besluit de toetsenbord indeling te wijzigen? Wat als je zelf een ander toetsenbord wilt gebruiken?

  5. Een jaar of drie geleden zag ik ook iets dergelijks, maar dan inderdaad verwerkt in een tablet. De makers claimden toen dat alle objecten konden ‘opbollen’, dus bijvoorbeeld ook de knoppen in een game. Dat leek me handig, dit valt tegen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.