Phil Schiller onthult nieuw onderdeel in 12-inch MacBook

Apple's Phil Schiller praat openhartig over interne samenwerking bij Apple en een onderdeel in de 12-inch MacBook zien dat nog door niemand is opgemerkt. Deze samenwerking had invloed op de vormgeving van de Apple Campus 2.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Phil Schiller
In een openhartig interview geven Phil Schiller (hoofd marketing bij Apple) en John Ternus (vicepresident Mac en iPad engineering) uitleg over een nieuw onderdeel in de 12-inch MacBook dat nog bijna niemand opgemerkt heeft. Ook vertelt hij hoe teams intern samenwerken bij Apple en welke rol het nieuwe hoofdkantoor daarin speelt.

Niemand zag de Speaktenna

Het interview met Mashable geeft een interessant kijkje in de keuken van Apple. Zo wijzen Schiller en Ternus op een nieuw onderdeel in de 12-inch MacBook dat door zo’n beetje alle teardowns over het hoofd is gezien: de Speaktenna.

speaktenna

De ‘Speaktenna’ is een kleine zwarte strip aan de achterkant van de MacBook-speakers. Deze bevat een draadloze antenne voor Bluetooth en Wi-Fi, die verbinding maakt met een speakermodule. Omdat de MacBook zo klein is konden er geen aparte antenne- en speakersystemen worden ingebouwd, dus vond Apple een manier om ze met elkaar te combineren.

Deze Speaktenna onderstreept volgens Schiller en Ternus de manier waarop Apple bestaande systemen vernieuwt. Het team dat normaal gesproken het antennesysteem maakt, moest daarbij samenwerken met de ontwikkelaars van het speakersysteem, zodat ze samen een oplossing konden verzinnen.

MacBook met Speaktenna

Zo’n samenwerking lijkt logisch, maar dat was lang niet altijd het geval bij Apple, zo legt Schiller uit.

Voordat Jony Ive en Steve Jobs terugkeerden naar Apple, was er wel een relatie tussen verschillende teams, maar er was geen sprake van integratie. Ideeën werden bedacht en doorgespeeld naar een andere divisie, maar kwamen zelden in de buurt van het product dat we uiteindelijk zouden maken.

Apple Campus 2 moedigt interne samenwerking aan

Tegenwoordig gaat dat er heel anders aan toe. Door betere interne samenwerking ziet het uiteindelijke product er sterker uit zoals aanvankelijk was beoogd. Die nauwe samenwerking tussen het ontwikkel- en designteam heeft een grote rol gespeeld bij het tot stand komen van de iMac, iPod, iPhone en iPad. De gloednieuwe Apple Campus 2 speelt in op deze interne samenwerking “Alles aan dit nieuwe complex moedigt samenwerking aan”, aldus Schiller. Zo zijn er veel open ruimtes en kom je door het cirkelvormige ontwerp vaak mensen tegen.

Als één team aan de ene kant van de cirkel zit en het andere team aan de andere kant, zou dat de samenwerking bemoeilijken. Volgens Schiller is dat niet het geval en werkt het beter dan de huidige hoofdkantoor dat uit losse gebouwen bestaat. In Campus 2 zijn er ringen met looproutes aan de binnen- en buitenkant van de ringen, waarmee je makkelijk van de ene sectie naar de andere kunt lopen. Er zijn zelfs hardlooproutes aangebracht op de campus, voor als iemand erg veel haast heeft om een collega te spreken (of gewoon een stuk wil hardlopen).

Bron: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2015, 22:47
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen interview, macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.