MacBook 12-inch teardown Trackpad

iFixit haalt nieuwe MacBook met 12-inch scherm uit elkaar

De nieuwe MacBook met 12-inch-scherm en USB-C-poort is in een teardown van iFxit uit elkaar gehaald. Foto's tonen hardware van de MacBook.

MacBook 12-inch teardown onderdelenHet is vaste prik voor reparatiebedrijf iFixit: ieder jaar halen ze nieuwe Apple-producten uit elkaar, om vervolgens ieder onderdeel op hoge kwaliteit te fotograferen. Ditmaal is de nieuwe MacBook met 12-inch-scherm aan de beurt. Uit de foto’s blijkt hoe compact deze MacBook eigenlijk is: slechts een klein deel bestaat uit een printplaat met bijvoorbeeld een processor, terwijl het overgrote merendeel van de behuizing wordt gevuld met accu’s.

Dat de nieuwe MacBook vol met batterijen zit bleek al bij de aankondiging, toen Apple de binnenkant op foto’s liet zien. De nieuwe beelden van iFixit bieden echter een beter perspectief. Door ieder onderdeel naast elkaar te leggenzie je bijvoorbeeld ook hoe groot de printplaat in de MacBook nou eigenlijk is. De processor, RAM en het flashgeheugen zitten allemaal gesoldeerd in de MacBook en kunnen daarom niet zomaar worden vervangen. Daarnaast zitten er in de MacBook ook onderdelen voor de nieuwe Force Touch-trackpad.

MacBook 12-inch teardown toetsenbord

MacBook 12-inch teardown Trackpad

MacBook 12-inch teardown printplaat

Bij de teardown heeft iFixit ook uitgebreid gekeken naar het nieuwe toetsenbord, dat gebruikmaakt van een ‘vlindersysteem’ om de knoppen te laten veren. Het zou hierbij vrij simpel zijn om een knop te verwijderen en weer opnieuw op de Mac te plaatsen. Dit kan betekenen dat het MacBook-toetsenbord voortaan makkelijker te repareren is. Dat is echter het enige voordeel voor reparateurs. iFixit geeft de nieuwe MacBook een 1 van de 10 als het gaat om reparaties.

De nieuwe MacBook is compact, maar niet heel krachtig: volgens benchmarks is hij even snel als de MacBook Air uit 2011.

Alle foto’s staan op iFixit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2015, 13:31
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.