Reacties voor: Philippe Starck ontwerpt slimme thermostaat voor Netatmo

De Netatmo thermostaat is ontworpen door Philippe Starck en te bedienen via een iPhone-app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Ziet er mooi uit, alleen mis ik nog de informatie over hoe slim dit apparaat is. Nest heeft een auto-away en houdt ook rekening met de buitentemperatuur en nog wat meer slimme dingen. Heeft deze dat ook?

  2. Heel leuk allemaal, maar niet geschikt voor onze Nederlandse markt. In Europa hebben we veel meer gesofistikeerde ketels dan in Amerika. Door deze thermostaat te gebruiken gooi je alle ingebouwde intelligentie in onze ketels overboord. Dus het is ook niet echt energiebesparend zulke thermostaten.

  3. Elke keer mis ik de info of t modulerend / open therm is

  4. 179 eurie, besteld

  5. Staat idd niet bij of ‘ie Opentherm ondersteunt, waarschijnlijk niet. Maar maakt mij ook niet meer uit, ik heb inmiddels een Homewizard + Heatlink systeem.

  6. Origineel geplaatst door Michel
    Elke keer mis ik de info of t modulerend / open therm is

    Wat betekend open therm en modulerend? Is dat noodzakelijl en waarom?

  7. Ik vindt de prijs van al die thermostaten wel heel hoog. Mag gewoon niet meer kosten dan maximaal 50 euro.

  8. In Europa hebben we veel meer gesofistikeerde ketels dan in Amerika. Door deze thermostaat te gebruiken gooi je alle ingebouwde intelligentie in onze ketels overboord. Dus het is ook niet echt energiebesparend zulke thermostaten.

    Dat valt soms nogal mee. Een moderne thermostaat die alleen maar aan/uit doet maar wel een PID-besturing aan boord heeft is veel efficienter dan die oude ronde mechanische dingen. Ik heb destijds mijn Opentherm-compatible thermostaat vervangen door een aan/uit model met Z-wavebesturing; die stookt nauwelijks inefficienter en regelt de temperatuur in huis even goed. De besparing door de verwarming slim hoger/lager te zetten is veel groter dan het verliesje door de primitieve aansturing van de ketel.

  9. Origineel geplaatst door Hot12345
    Wat betekend open therm en modulerend? Is dat noodzakelijk en waarom?

    Google het maar eens. Als je een jonge CV ketel hebt, heb je dat waarschijnlijk al in huis. En wat @Fgeer: al zegt; die techniek help je om zeep met een thermostaat met een ander systeem.

    Verder vraag ik me af: wat heb je eraan dat je CV ketel weet dat het buiten -10 of +10 is? Ik stel de temperatuur in al naar gelang mijn behoefte (bijv. of ik bezig ben of op de bank zit, en of het overdag is of ‘s avonds)

  10. @Bones: Und? Werkt de thermostaat op jouw ketel? Welke ketel heb je? Volgens mij ben je de enige die een mogelijk NL review kan schrijven! :D. Ondersteund hij nou OpenTherm ja/nee?

  11. @YoGo: Ik heb de Natatmo zojuist geïnstalleerd op een Intergas CV ketel. De Netatmo ondersteunt alleen aan/uit en geen opentherm.

    Ben er erg enthousiast over. Installatie is zeer eenvoudig, de app is heel mooi en het werkt goed.

  12. @Siebe: Dank je! gelijk twee stukken info waar ik wat mee kan. (1) Ik wil mijn Agpo (Ferilli) CV ketel ergens volgend jaar vervangen, door (wrs) een Intergas ketel. Nu weet ik in iedere geval dat dit gaat werken. (2) Geen OpenTherm dus… Op zich jammer, maar misschien geen deal-breaker. Voor welke aansluitmethode heb gekozen? Thermostaat aansluiten op de CV of het Relay kastje op de CV? Zie ook hier? Ik heb het gevoel dat de Relay misschien tot meer in staat is? Evt. toch kan moduleren??

  13. @Fgeer: ter info, dit is geen Amerikaans product, Netatmo is een Frans bedrijf met zetel in Parijs.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.