Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Perch verandert oude smartphones en tablets in een beveiligingscamera

Spark is een interessante nieuwe app die jouw oude apparaten nieuw leven inblaast. Met de app verander je oudere tablets en smartphones in een slimme beveiligingscamera, die je op afstand kunt bedienen en bekijken.

Perch

De slimme beveiligingscamera’s buitelen over elkaar heen om een plekje in jouw huis te bemachtigen, maar het grootste obstakel is vaak het prijskaartje van rond de honderd euro. Heb je toevallig nog een oude iPhone of iPad liggen die je nauwelijks gebruikt, dan is er een stuk goedkopere optie onderweg. De Perch-app verandert jouw iDevice namelijk in een slimme beveiligingscamera.


Het slimme idee voor Perch vloeit voort uit Samsung Accelerator, een startupprogramma van Samsung dat nieuwe diensten ontwikkelt. Niet zo gek dus dat de dienst eerst op Android en later pas op iOS en Windows Phone beschikbaar komt.

Bekijk ook

Angee: 360-graden beveiligingscamera is een Kickstarterhit

De Angee is een autonome beveiligingscamera die in 360 graden om zich heen kan kijken. Via een app hou je altijd een oogje in het zeil, terwijl je zo min mogelijk zelf hoeft in te stellen.

Benut je oude apparaten

Als je Perch wel ziet zitten, is de kans groot dat je een apparaat thuis hebt liggen dat je ervoor kunt gebruiken. Of het nu een USB-webcam, smartphone, laptop of tablet is, met de Perch-app kun je ze in een simpele beveiligingscamera veranderen. Het is natuurlijk wel handig als je een standaard hebt waar je de smartphone of tablet op weg kunt zetten.

Perch-app

Zodra je Perch installeert op een apparaat geef je in een grid aan welk gebied de app in de gaten moet houden. Mocht er in dit gebied ongewone bewegingen gedetecteerd worden, dan krijg je direct een seintje op de iPhone die je met je meeneemt als je het huis verlaat.

Stream audio en video van jezelf
Stel dat er iets beweegt, dan kun je ook op afstand actie ondernemen. Zo kun je audio en video van jezelf naar het scherm streamen, zodat de personen die voor je Perch-camera staan je horen en zien. De video is voorzien van encryptie zodat je privacy gewaarborgd kan worden. Volgens Perch is er maximaal een vertraging van een seconde, zodat het voeren van gesprekken via de dienst geen probleem moet zijn.

Door Perch op meerdere apparaten in verschillende kamers van je huis te draaien, maak je zelf een beveiligingsnetwerk aan. Ook kunnen slimme lampen en andere smart home-apparaten aan Perch gekoppeld worden zodat je ze op afstand kunt besturen.

https://www.youtube.com/watch?v=yY-nTfnTrq8

Beta, iOS volgt later
Perch is deze week begonnen met een open beta voor Android en Google Chrome, die dertig dagen lang zal duren. Daarna zal waarschijnlijk bepaald worden welk verdienmodel gebruikt gaat worden. Als je ergens een Android-toestel hebt rondslingeren die je niet vaak meer gebruikt, dan kun je Perch testen zolang je Android 4.1 draait. Ondersteuning voor iOS volgt later.

Bekijk ook

Logitech onthult beveiligingscamera Logi Circle

De Logi Circle is een beveiligingscamera van Logitech, die zich vooral dankzij de toegankelijke app onderscheidt van de concurrentie. In 30 seconden ben je op de hoogte van de dag dankzij de Day Brief-functie.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.