Angee

Angee: 360-graden beveiligingscamera is een Kickstarterhit

De Angee is een autonome beveiligingscamera die in 360 graden om zich heen kan kijken. Via een app hou je altijd een oogje in het zeil, terwijl je zo min mogelijk zelf hoeft in te stellen.

Angee

Je huis beveiligingen tegen inbrekers is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit, maar volgens de makers van Angee valt er nog een hoop te verbeteren op dit gebied. Dit cameraatje moet het niet alleen makkelijker maken om altijd een oogje in het zeil te houden, maar heeft ook een aantal ingebouwde functies die van de camera een leuke gadget maken.


De Angee camera wil zich onderscheiden van de Nest en andere camera’s door allereerst een blikveld van 360 graden te hebben. De lens kan dus volledig om zich heen kijken, en dankzij ingebouwde bewegingssensoren ontsnapt niets aan de blik van deze zwarte cilinder.

Angee: ‘Andere beveiligingssystemen onnodig complex’

De makers van Angee vinden bestaande beveiligingssystemen onnodig complex en duur. Daarom hoef je geen codes meer in te vullen, en activeert het systeem zichzelf als jij het huis verlaat. Door via Bluetooth verbinding te maken met je iPhone of Apple Watch herkent Angee mensen die binnen komen, en als je batterij van je iDevice leeg is kun je jezelf altijd identificeren via stemherkenning.

Angee

Via de app kun je vier ‘activity zones‘ instellen. Dit zijn plekken die Angee extra goed in de gaten zal houden. Een achterdeur bijvoorbeeld, of je bureau met je waardevolle elektronica. Je krijgt direct een melding als een niet goedgekeurd persoon deze activity zone inloopt.

Als Angee iets ziet bewegen dat de camera niet herkent, krijgt de eigenaar direct een notificatie op zijn iPhone of Apple Watch. Ook kan er video lokaal worden opgeslagen en is er op ieder moment een livestream op te roepen van de situatie thuis. ‘s Avonds kan Angee dankzij een speciale nachtkijkmodus alsnog goed in het donker zien. De ingebouwde batterij gaat tien uur mee, handig als de stroom uitvalt of je de camera een tijdje op een andere plek wilt zetten.

Angee: privacy en extra sensoren

Ook over privacy is nagedacht. Zo kun je Angee vertellen om weg te draaien, of gewoon een tijdje niets op te nemen. Daarnaast kun je ook standaard instellen dat Angee alleen video opneemt van mensen die niet worden herkend.

De mogelijkheden van Angee kunnen verder worden uitgebreid met kleine sensoren, die je bijvoorbeeld op je deur plakt. Op deze manier kun je een volledig huis beveiligen met een enkele Angee camera en een setje sensoren. Naast de iOS-app voor iPhone en Apple Watch ondersteunt Angee ook Android en de Pebble smartwatch.

Hit op Kickstarter
Genoeg mogelijkheden dus, en dankzij het strakke uiterlijk is Angee een hit op crowdfundingplatform Kickstarter. Daar is met nog 33 dagen te gaan het streefbedrag van $250.000 al overschreden. Op het moment van schrijven kun je nog een exemplaar bestellen voor $309,-. De uiteindelijke winkelprijs zal op $429 komen te liggen. In oktober 2016 worden de eerste Angees verscheept.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.