Reacties voor: Peopod gebruikt iPhone om de automotor te starten

Peapod is een autootje om in de buurt rond te rijden. Bijzonder is de iPhone-integratie: je kunt via een iPhone-applicatie de muziek bedienen, je brandstofverbruik checken en de automotor starten.

Reacties: 18 reacties

  1. hmm accu leeg, dat wordt lopen…

  2. @bzb:
    hmmm, benzine op, dat wordt lopen….. 😉

    Verder vindt ik het design een hoog Smart gehalte hebben. Ook de functie om de iPhone als sleutel te gebruiken zie ik wel gebeuren. Vorig jaar stond hier nog een post van een designhotel die kamersleutels heeft vervangen door een iPod touch. De mogelijkheid om dit veilig toe te passen zal inmiddels voldoende ontwikkeld zijn. Daarnaast, als met een Mercedes S-klasse kan meenemen of bij de koningin op het bordes kan klimmen is alle beveiliging alsnog te kraken. Zo ook de iPhone als sleutel.

  3. ik ken geen senioren die een iPhone of iPod hebben. jullie ?

  4. Niets nieuws aan dit soort gadgets….zo bevond zich al een iPhone als bediening in de very sexy ogende Range Rover LRX concept way back ( http://www.blogcdn.com/www.engadgetmobile.com/media/2007/12/12-14-07-iphone_lrx.jpg) en kan je je mobiele telefoon gebruiken om verschillende instrumenten (licht, verwarming, opstarten motor) te bedienen in de Renault Nepta (concept)….

  5. @albir: Ik vind het ook vreemd dat het zo wordt afgeschilderd. Hier in Londen is de Gwiz (ook elektrisch, zelfde maximum snelheid en rage, maar een stuk lelijker) toch wel een vertrouwd zicht in het straatbeeld.

    Komt doordat je in een stad als Londen toch nooit verder dan 40 km hoeft, en je nooit meer dan 40km/u haalt. Combineer dat met het feit dat ze geen wegenbelasting hoeven te betalen, gratis parkeerplaatsen met stopcontact in het centrum van de stad, en vrijstelling van de congestion charge, en zo’n ding wordt plots heeeel aantrekkelijk. Paar jaar geleden testrit in gedaan en werkt prima in de stad.

  6. Ik bedoelde range in plaats van rage. kunnen we niet meer editen?

  7. Liever fietsen, lopen (incl paraplu) of met het OV dan in een G Whizz zitten….een beetje vent wil een normaal uitziende auto onder z’n krent 😉

  8. (titel verkeerd – peopod ipv peapod – ik las bijna pedopod ;))

    tja, lelijk of niet. Leuke ontwikkeling, maar als het op senioren gericht is.. hoeveel hebben er een iphone?

  9. @albir @Marco: Ik ken er een, die kreeg em samen met z’n nieuwe PC, jaartje of 80 oud 😉 het kan dus wel 😛

  10. @Peter:

    en ? en ? heeft ie ’em gejailbreakt ? 😀

  11. /vraagt zich af waar de term senioren zo ineens vandaan komt

  12. vraagt zich af wat voor zin het uberhaupt heeft?

  13. Origineel geplaatst door Farid
    Liever fietsen, lopen (incl paraplu) of met het OV dan in een G Whizz zitten….een beetje vent wil een normaal uitziende auto onder z’n krent

    Een beetje vent doet gewoon waar ie zin in heeft en ontleent z’n status niet aan een auto…
    Ik rijd een Subaru Libero (ook wel E12 genoemd), en die is alles behalve normaal 🙂
    http://images7.speurders.nl/images/44/4475/44750297_1.jpg
    Maar wie kan er zeggen dat ie voor dat geld 7 personen kan vervoeren, 4×4 aandrijving heeft, een groot open panoramadak, voorstoelen die kunnen omdraaien zodat het een huiskamertje wordt, een laadbak waar zonder problemen 2 fietsen in kunnen, die zo een achterlijk kleine draaicirkel heeft en zo compact is dat je ‘m overal kunt parkeren?
    Die ‘normaal uitziende auto’ mag je hebben van me hoor, echte vent! 😉

  14. @sredlums

    First of all ontleen je je status onder andere aan een auto, of je t nou wil of niet. Je kunt daarnaast wel zeggen dat dat je niets boeit en een echte man zijn eigen plan trekt; niets mis mee. Echter geef ik toch de voorkeur aan een auto die er mooi uitziet, ik wil niet in een lelijke auto zitten omdat IK deze lelijk vind 🙂 en dan kan hij nog zo praktisch zijn als maar kan; het oog wil ook wat. Net als die mensen die zeggen dat het uiterlijk niet boeit en het innerlijk alleen telt: dat klopt van geen kanten 🙂

  15. Is er iets dat iPhone niet kan na de introductie van 3.0 ???
    Echt waar alle andere telefoons bijten keihard de stof. En dat komt alleen omat Apple verreweg de beste support levert.

  16. @albir: Helaas niet, 😛

  17. Origineel geplaatst door Ilja
    Is er iets dat iPhone niet kan na de introductie van 3.0 ???Echt waar alle andere telefoons bijten keihard de stof. En dat komt alleen omat Apple verreweg de beste support levert.

    Yeah right, misschien ontvangst hebben op plekken waar ik met mijn gouwe ouwe Nokia 3210 wel goede ontvangst heb? Heb nog wel meer dingen die ik wel wil hebben / zien verbeteren op de nieuwe iPhone.

  18. Origineel geplaatst door bzb
    hmm accu leeg, dat wordt lopen…

    neenee, dan plug je je iphone in en rij je verder op die zijn batterij he 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.