Peopod gebruikt iPhone om de automotor te starten

Peapod is een autootje om in de buurt rond te rijden. Bijzonder is de iPhone-integratie: je kunt via een iPhone-applicatie de muziek bedienen, je brandstofverbruik checken en de automotor starten.

peapodDe Peapod is een nogal lelijk uitziend autootje dat vorige week op de New York Auto Show werd gedemonstreerd. Het gaat om een groene auto en blijkbaar is het dan mogelijk om wat concessies te doen aan het uiterlijk. Maar aan andere zaken is wel uitvoerig aandacht besteed: zo blijkt de Peapod te worden geleverd met applicaties waarmee je handige dingen kunt doen: muziek afspelen, de kijken hoe efficiënt je gereden hebt en… het starten van de motor.

De Peapod wordt gemaakt door Chrysler en is bedoeld als een soort golfkarretje voor in de buurt. Handig voor senioren die zich in hun gated community naar het clubhuis of de buurtwinkel willen verplaatsen. In de folders die Peapod Mobility op de beurs uitdeelde is te zien hoe de iPhone-integratie is geregeld. “Exclusive software developed specifically for Peapod turns your iPod into a key. Both options are interchangeable and secure.”

Handig als je je autosleutels weer eens in de kofferbak hebt opgesloten, maar de folders verraden eigenlijk nauwelijks hoe de integratie dan geregeld is en hoe je voorkomt dat een ander er met jouw auto vandoor gaat. In Nederland hoeven we de Peapod voorlopig nog niet te verwachten: weinig gated communities en Chrysler is hier heel wat minder actief dan in de VS.

AutoblogGreen heeft een aantal pagina’s uit de Peapod-folder gescand en op de website gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2009, 13:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen sleutel, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.