LEGO Macintosh close-up

Deze mini Macintosh van LEGO werkt echt

Deze mini Macintosh is gemaakt van LEGO-blokjes en is als klok of aandelenscherm te gebruiken. Het leuke is: je kunt het zelf nabouwen met de instructies van de bedenker!
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De klassieke Macintosh uit de periode vóór Jony Ive blijft mensen fascineren. Combineer het met LEGO, een andere favoriet van mensen die eeuwig kind zijn gebleven, en je hebt gegarandeerd een succesnummer te pakken. Programmeur Jannis Hermanns kwam op het idee om de Macintosh Classic uit 1990 na te bouwen met een Raspberry Pi en een e-ink schermpje. Het werkt ook nog (een beetje).

LEGO Macintosh Classic

Mini-Macintosh van LEGO

Hermanns raakte geïnspireerd terwijl hij met zijn zoontje (uh-uh) met LEGO zat te spelen. Hij wilde een model maken van een van de eerste computers en waar kom je dan op uit? Een Macintosh natuurlijk! De mini-Macintosh draait op Docker, een open source-raamwerk om apps en OS’en te virtualiseren. Daarmee kun je afbeeldingen op het scherm tonen en simpele programmaatjes draaien, zoals een klok.

LEGO Macintosh Classic bouwen

Hermanns bouwde de LEGO Macintosh voor een vriend en ontdekte daarbij dat hij het apparaatje op afstand kan bijwerken dankzij resin.io. Wil je ook zoiets bouwen, dan begint het natuurlijk met een zak witte LEGO-steentjes:

LEGO Macintosh steentjes

De instructies zijn te vinden op de website van de bedenker. Hermanns moest nog wat experimenteren en met z’n Dremel tevergeefs blokjes kapotmaken om tot dit eindresultaat te komen. Dankzij zijn voorbereidende werk kun je het nu makkelijk nabouwen.

LEGO Macintosh achterkant

De onderdelen kosten in totaal iets meer dan 100 dollar, maar daar staat tegenover dat het ook nog praktisch te gebruiken is als klokje of om de aandelenkoers van Apple te bekijken. Liever iets wat kant-en-klaar is? Dan kun je ook deze mini Macintosh voor je Apple Watch aanschaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2017, 10:44
Categorie Achtergrond
Onderwerpen lego, macintosh

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.