Paus Benedictus XVI zet gigantische kerstboom aan met een iPad

Paus Benedictus XVI zal vandaag 's werelds grootste elektronische kerstboom aanzetten met behulp van een iPad.

Kerstboom UmbriëPaus Benedictus XVI steekt vandaag de lichten van de grootste elektronische kerstboom ter wereld aan. Dat is wellicht wat gek nieuws voor deze website, maar bijzonder is dat de Paus hiervoor een iPad zal gebruiken. De boom is te vinden op de flank van de berg Ignio in het Italiaanse Umbrië en is ongeveer 600 meter lang. Met een speciale app voor de iPad kan de paus de boom ‘inschakelen’ vanuit het Vaticaan.


Aan de formaliteit is dus geen lange reistijd voor de Paus verbonden. Geheel onpersoonlijk wordt de ceremonie hier niet door: voordat de boom wordt aangezet zal de Paus via een videoverbinding vooraf een toespraak houden, waarin hij de bewoners van Umbrië bedankt voor hun inzet.

De 600 meter hoge elektronische kerstboom bevat meer dan 700 lichtjes en ongeveer 8 kilometer aan kabels. Sinds 1981 is de boom ieder jaar te vinden in Umbrië en werd in 1991 zelfs erkend als de grootste kerstboom ter wereld. De kerstboom zal aan blijven staan tot het feest van Driekoningen op 6 januari.

Waarschijnlijk heeft Paus Benedictus XVI de iPad in kwestie al een tijdje: in juni verstuurde hij nog zijn allereerste tweet via een iPad.

Tipgever: @truckdriver

Kerst

Kerst: voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Je kunt je huis gezellig maken met kerstverlichting met HomeKit of je kerstboom met een slimme stekker geschikt maken voor bediening op afstand. Ook hebben we apps voor kerstkaarten en diverse andere artikelen om de sfeer erin te brengen! Ook zonder geld uit te geven, want door je Memoji een kerstmuts te geven voel je je helemaal feestelijk. Liever lui op de bank? Met onze lijst met kerstfilms vind je bij elke streaming aanbieder een passend aanbod.

Kerst

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.