Onderwater met iPhone

Toekomstige iPhones maken mooie onderwaterfoto’s dankzij deze vinding

Met toekomstige waterdichte iPhones kun je onderwater foto's maken. Een patent van Apple beschrijft hoe foto's die onderwater met de iPhone zijn gemaakt er toch realistisch uit blijven zien.

Het begint er steeds meer op te lijken dat toekomstige iPhones waterdicht zullen zijn. Sterker nog, ze zijn straks onderwater te gebruiken als camera. Dat blijkt uit een nieuw patent van Apple, dat laat zien hoe de iPhone betere onderwaterfoto’s kan maken. Om dat mogelijk te maken (zonder waterdichte cases) moeten de iPhone wel waterdicht worden.

Onderwater met iPhone

Onderwaterfoto’s maken met de iPhone

In het patent wordt beschreven hoe de kleur van onderwater foto’s beter in balans kan worden gebracht. Als objecten bijna dezelfde tint hebben als het water, kan dat ervoor zorgen dat het water te blauw wordt en de kleur van het object niet correct wordt weergegeven. Foto’s worden om die reden minder realistisch. Met dit patent worden ongewenste tinten weggefilterd en verwijderd, waardoor de kleuren van mensen en andere objecten natuurlijker zijn.

Apple onderwater patent

Het patent is ingediend in 2013 is nu pas toegekend aan Apple. Plannen voor een waterdichte iPhone spelen dus al veel langer.

 

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2016, 12:16
Categorie Geruchten
Onderwerp patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.