Reacties voor: Parrot Bebop: nieuwe drone met betere camera en groter bereik

Parrot heeft de Parrot Bebop aangekondigd, een drone met 14 megapixel camera voor consumenten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Op de foto van de drone lijkt het of de camera aan de bovenkant zit, beetje onhandige plek…

  2. Zo die laatste zin maakt hem meteen niet koopbaar, 12 min kom op voor de type gebruiker die dit koopt lastig in te schatten wanneer je op de helft van je vlucht zit en dus al terug moet richting een veilige landing.

  3. Origineel geplaatst door ikke
    Zo die laatste zin maakt hem meteen niet koopbaar, 12 min kom op voor de type gebruiker…

    Dat dingetje gebruikt een 1.200 mAh 3S LiPo packje @ 11.1V. Daar komt men dus niet ver mee.

    Verder zie ik dat het systeem enkel een NTC goedkeuring heeft in de Filipijnen. Geen FCC (USA) en ETSI/Cenelec (EU) goedkeuring. Voorlopig zal het dan ook niet “koopbaar” zijn in de EU.

  4. Jammer dat het gebruik voor particulieren in NL verboden is . . . .

  5. Zo te zien is dit het antwoord op de quadcopters van Phantom, met name de Phantom 2 vision . Die kost 1000 Euro, maar heeft mechanische beeldstabilisatie (Gimbal). Ik ben dan ook zeer benieuwd naar een vergelijking met deze nieuwe AR.Drone.

  6. In Nederland mag je alleen vliegen zolang jij of iemand anders met het oog controle op de vliegbewegingen uitvoerd. Dat zal moeilijk gaan bij een bereik van 2km. Ook mag je niet hoger dan 300 en in veel gevallen niet hoger dan 150 meter vliegen. Er zijn veel regels waar je aan moet voldoen om geen last met de Overheid te krijgen. Te lezen bij de KNVvL.

  7. @dries6951: Zo zwart wit is het ook niet, er zijn netjes regels voor.

  8. Erg leuk speeltje! Jammer dat er geen 3D camera op lijkt te zitten…

  9. @Evert C.: Regels? Wie controleert het? Er zijn zat videos op youtube waarbij de politie aandachtig mee kijkt terwijl iemand uit het zicht fpv vliegt.
    En daarbij de DJI Phantom heeft een bereik van meer dan een kilometer. Die is toch ook niet verboden? Pure onzin dus.

  10. Het gebruik van drones is volgens de Nederlandse wetgeving nog steeds verboden.

  11. @Twan: onzin, beter zoeken

  12. @ikke: De ardrone 2.0 had ook de zelfde vliegtijd in het begin, maar word verhoogd als je een betere accu aansluit. Als je al een 2000mah batterij hebt, kun je die ook op de bepop aansluiten(de vliegtijd word dan ongeveer 22 minuten).

    @dries6951: Eeh nee…. De politie heeft een kwartier zitten staren hoe vet mij ardrone 2.0 was…

  13. Gezien de bovenstaande reacties, kun je concluderen, dat men nog niet goed op de hoogte is van de eigenschappen van deze Parrot Bebop. a) Je hangt aan deze Drone niet zomaar een betere accu. Zie hoe de standaard accu gekoppeld wordt. b) Deze Drone mag eigenlijk in Nederland niet gebruikt worden gezien zijn E.I.R.P. waarde. De E.I.R.P. power is 26 dbm dus 400 mW, terwijl in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland slechts 100 mW is toegestaan. Dus hoe willen ze dit ding “netjes” gaan verkopen ? Hier hebben ze bij Parrot een groot probleem. c) De regels voor het gebruik van Drones zijn aangescherpt. -niet hoger dan 300m -niet filmen boven mensenmenigten -niet vliegen boven bebouwingen. Boete is max. 7800 Euro Foto’s en Video’s maken mag. De Defensie heeft per 1-6-2013 dit verbod ingetrokken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.