Parallels Access: iPad-app biedt toegang tot Mac en Windows

Parallels Access is een nieuwe iPad-app om toegang te krijgen tot je Windows pc of Mac. Je kunt de desktop volledig gebruiken.

Parallels Access iPad remote desktop appParallels is al jaren een gevestigde naam voor Mac-gebruikers die vanwege een testomgeving (of ander zakelijk gebruik) af en toe in een Windows-omgeving willen rondneuzen. Nu is er een iPad-versie van de toepassing uitgekomen. Parallels Access voor de iPad geeft je toegang tot zowel Windows als Mac OS X en laat je het desktopsysteem volledig gebruiken vanaf Apple’s tablet. Je kan alle toepassingen gebruiken, kopieert en plakt tussen iPad en de desktop en kan bijvoorbeeld ook rechtstreeks video van je computer streamen.

Parallels Acces Excel op iPad gebruikenParallels Access zegt als enige applicatie in zijn soort ‘alle bekende iPad-bewegingen’ te ondersteunen in Windows en Mac OS X. Daarmee haalt ze uit naar het al veel langer verkrijgbare Splashtop 2 Remote Desktop en andere vergelijkbare applicaties. Splashtop vereist eveneens een installatie van Parallels op de iPad en Mac of Windows om te werken en is met zijn 5,99 euro voor persoonlijk gebruik een stuk voordeliger om te gebruiken dan Parallels Access – al heet die prijs wel tijdelijk en kost Splashtop normaal 17,99 euro. De nieuwe Parallels-app is gratis te downloaden, maar verlangt een in-app aankoop van 69,99 euro per jaar voor elke pc of Mac die je aansluit! Wel kan je elke aansluiting 14 dagen proberen. Het moet werken via Wi-Fi, 3G en 4G.

Als specialiteit heeft Parallels Access een trucje om wegvallende verbindingen tijdelijk op te vangen. De applicatie dicht de kloof tussen de iPad en de desktop en de werkomgeving valt daardoor niet meteen weg als je ermee bezig bent en de verbinding wegvalt. Daarnaast kan je in allerlei bekende programma’s als Word, Excel en Internet Explorer scrollen met één vinger in plaats van lastiger met twee vingers, kan je gewoon enkel tappen om een muisklik uit te voeren en kan je in- en uitzoomen met de bekende knijpbeweging. Ook tekst kan je selecteren met maar één vinger en heb je de beschikking over typische Mac- en Windows-knoppen boven het iPad-toetsenbord. Het maakt niet uit in welke toepassing. Ook biedt Parallels Access een eigen ‘app switcher’ waardoor je snel tussen programma’s op een pc of Mac kan schakelen.

Parallels Mac Keynote gebruiken op iPad

De optimalisatie voor bediening vanaf de iPad moet de hoge prijs van het gebruik van Parallels Access rechtvaardigen tegenover bijvoorbeeld Splashtop Remote Desktop. Het was voor ontwikkelaar Parallels eveneens de reden om haar eerder uitgebrachte iPad- en iPhone-app Parallels Mobile uit de App Store te verwijderen: die ondersteunde de bekende touchscreenbewegingen niet en bediende ongemakkelijk.

Downloaden: Parallels Acces (gratis, €69,99 per aansluiting, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 12:24
Categorie Zakelijk
Onderwerpen parallels, windows
Devices iPad, Mac, MacBook
Software macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.