Parallels Windows 10

Parallels Desktop voegt ondersteuning Windows 10 toe

Parallels Desktop 10 heeft experimentele ondersteuning gekregen voor de technical preview van Windows 10. Zo wordt je Mac de ideale test-pc.

Windows 10 verschijnt in juni. Vandaar dat Microsoft al een tijdje geleden de Technical Preview vrijgegeven heeft van het besturingssysteem, waarmee je tot april kan experimenteren. Heb je een Mac en gebruik je af en toe nog steeds Windows-software? Dan is de kans groot dat je Windows draait via Parallels Desktop. Dankzij een update kun je met Parallels Desktop 10 nu ook de preview van Windows 10 draaien.

Parallels Windows 10

Experimentele ondersteuning voor Windows 10

Parallels meldt dat de software ‘experimentele ondersteuning’ heeft. Dit wil zeggen dat Parallels zelf ook nog aan het kijken is wat het beste werkt en de software aanpast als dat nodig is. Als je de preview van Windows 10 op een virtuele machine van Parallels Desktop 10 installeert, kun je kijken hoe het nieuwe Start-menu eruit ziet en spelen met nieuwe functies zoals Cortana en de nieuwe Kaarten-applicatie. Ook Office Preview voor Windows 10 wordt door de update ondersteund, waardoor je ook kunt experimenteren met de nieuwste versies van Word, Excel en PowerPoint.

Met de update wordt Parallels Desktop 10 een verrassend veilige testomgeving waar je alvast met de nieuwste Microsoft-software kan spelen. Je installeert Windows 10 dan namelijk op een virtuele machine die geen aparte opstartschijf nodig heeft. Crashes van onstabiele software blijven in die virtuele omgeving en hebben geen invloed op de rest van je Mac. Bovendien kun je er met Parallels altijd een virtuele machine van een ander besturingssysteem (of dat nu OS X, Linux of Windows is) ernaast draaien. En als de software in april onbruikbaar wordt, is je computer niet meteen onbruikbaar. Je hoeft alleen maar de virtuele machine te verwijderen om de boel op te schonen.

Parallels Desktop is te koop op de website van de ontwikkelaar voor €79,99. In de Apple Store zijn verschillende versies te koop voor net iets lagere prijzen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2015, 12:00
Categorie Apps
Onderwerpen parallels, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.