Panorama X

Panorama X database-software voor Mac krijgt na 6 jaar een grote update

De aloude databasesoftware Panorama X voor Mac krijgt na 6 jaar een update, met nieuwe interface, 64-bit en meer verbeteringen.

Na zes jaar hard werken is er een nieuwe versie verschenen van Panorama X, een database-programma voor macOS. Het was een van de eerste programma’s op de Mac maar is met z’n tijd meegegaan.

Panorama X: relationele database voor de Mac

Als je terugdenkt aan de tijd van de eerste personal computers, dan denk je al snel aan de eerste tekstverwerkers en databaseprogramma’s. Je kon er bijvoorbeeld je collectie cassettebandjes of videobanden mee digitaliseren. ProVUE was een van de eerste bedrijven die zo’n databaseprogramma op de markt bracht en volgens oprichter Jim Rea zijn ze, op Microsoft na, zelfs de eerste third party ontwikkelaar van Mac-software. Met Panorama X brengt het bedrijfje nu een compleet vernieuwde versie van de ooit zo legendarische relationele database-software. De nieuwste versie is geheel herschreven in Cocoa en is de opvolger van Panorama 6, dat in 2010 verscheen.

Panorama X

Als je een database-programma zoekt voor de Mac kun je natuurlijk terecht bij Apple’s eigen FileMaker-software, waarvan vorig jaar versie 15 verscheen. Maar er is meer aanbod, zoals Panorama X. De lijst met vernieuwingen is indrukwekkend, met onder andere ondersteuning voor Unicode en regular expressions, onbeperkte undo en de mogelijkheid om webcontent op te nemen. Panorama X is gebaseerd op Panorama 6, maar dan compleet vernieuwd, sneller en flexibeler. Bovendien heeft de ontwikkelaar de sprong gemaakt naar 64-bit.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

De software is geschikt voor de meeste toepassingen, met opties voor opmaak, berekeningen en meer. Maar het delen van de data is wel iets ingewikkelder. Je betaalt $15 per maand of $100 per maand, waarbij je credits aanschaft als je de software nodig hebt. Wil je langere tijd gebruik maken van de software, dan betaal je $300, omgerekend $5 per maand. Wie meer wil weten vindt hier een uitgebreide beschrijving. De website van de makers vind je hier.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.