Reacties voor: Publieke beta OS X El Capitan verschenen

Apple's publieke beta van OS X El Capitan kan nu worden gedownload. Hiermee hebben ineens veel meer mensen toegang tot El Capitan.
Lees het complete artikel → Publieke beta OS X El Capitan verschenen
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Nog veel spinning beachballs, maar dat schrijven we maar toe aan de beta diagnostics…
    Zal in de final versie wel goed komen.

  2. Bij mij geeft ie een foutmelding bij het inloggen op icloud. Niks doet het meer

  3. loopt hier zonder echt grote problemen, wij gaan het eens goed proberen of er minnetjes en plusjes zijn

  4. Draait bij mij probleemloos. Moest mij wel 2 keer aanmelden bij iCloud, maar dat komt waarschijnlijk omdat Apples servers flinke overuren aan het maken zijn. Split View en de nieuwe Mission Control werken praktisch. Gamen gaat ook soepeler. Ik heb de laatste Mac Mini met extra werkgeheugen. Een spel als Outlast kon soms een beetje horten en stoten maar nu draait het lekker soepel. Nu nog even de andere nieuwe opties bekijken maar dat zal ook wel lekker efficiënt werken. Voor een beta werkt het in ieder geval beter dan wat ik op Windows 10 heb meegemaakt. Minnetjes zal ik, zeker na mijn ervaring met Windows 10, niet vinden.

  5. @Ronald: Bij mij ook. Betafoutje:-)
    Lang leve backups:-)

  6. Werkt probleemloos.
    MacBook pro 15″

  7. Hier alle emails kwijt en timemachine werkt niet meer voor terugzetten mail

  8. Werkt perfect! Ik heb een Macbook pro medio 2012 13″.
    Alles lijkt net even iets sneller te werken en splitscreen is ontzettend handig.

  9. Heb de beta vanochtend geinstalleerd, bij iCloud kan ik niet meer inloggen. Waarschijnlijk vanwege het feit dat iedereen probeert in te loggen en de servers overbelast worden. Of vanwege het vervelende probleem, dat ik via mijn eigen account bij geen enkele bluetooth/wifi verbinding meer kan connecten.

    Ik gebruik een Macbook Pro Retina 13.3 2013. Log ik in bij de Guest account, die wordt telkens ingeschakeld na een update, werkt alles wel goed.

  10. Werkt top op MacBook Pro 13″. Nu wil ik hem ook op mijn Mac installeren maar de code is maar 1x geldig. Iemand een idee?

  11. Gisteren erop gezet maar vandaag weer eraf gehaald…… wat nog een heel gedoe was….

    Mijn website (die ik met iWeb onderhoud) werkte deels niet meer na het uploaden. De links waren niet zichtbaar op de site maar wel in iweb. Als je in iweb op de knop links klikte dan sloot iweb af.

    Kortom, voorlopig dus nog maar even met Yosemite……

  12. Kan iemand mij helpen. Ik wil namelijk de Beta downloaden maar ik twijfel nog of ik bij OS 10.10.4 moet blijven of gewoon de Beta moet installeren, ik wil er namelijk zeker van zijn dat mijn iMac (21,5 inch) gewoon goed werkt met de Beta. Nog tips?

    Alvast bedankt.

  13. wow, iWeb … haha goed man!

    Ik ga het toch proberen na het lezen van bovenstaand.. ti’s 50/50 zo’n beetje wat ik lees.. Eens zien hoe die draait op de Mac Pro 6core

    Mijn bevindingen volgen snel.

  14. Bij mij lukt het inloggen op iCloud nog steeds niet.

  15. Iphone synchroniseren lukt niet meer, iTunes loopt steeds vast. Had ik het er maar nooit op gezet.

  16. Ik kom niet verder dan het laadstreepje en het grijze Apple logo. Ja ik heb een third party SSD en had trim aanstaan. Maar een upgrade zou er toch niet voor moeten zorgen dat ik m’n hele Mac niet meer kan gebruiken??!! Ik heb echt een groot probleem want ook recovery-, safe mode werkt niet meer.

  17. @Tony: ik heb het al voor elkaar! Bleek toch dat Kext Signing nog uitgeschakeld was. Door wat gepuzzel met een andere harde schijf Kext Signing weer ingeschakeld. Loopt nu als een zonnetje, met hier en daar nog wat verbeterpunten. Programma’s starten aanzienlijk nog sneller op.

    Je kunt trouwens Trim inschakelen voor SSD schijven zonder Kext Signing uit te schakelen, zoals dat gaat met Trim Enabler. Apple heeft dit met de laatste update voor Yosemite (10.10.4) geïntroduceerd. In Terminal kun je de volgende command geven:

    “sudo trimforce enable”

    Misschien een artikel waard op iCulture?

  18. @Krishna Lachman: Als je zeker wilt blijven van een goed werkende (productie) iMac, dan zou ik nooit, maar dan ook NOOIT!!!, een beta van het OS hierop installeren.
    Of je moet verdomd handig zijn met Virtual Machines of Dual Boot (ik weet eigenlijk niet eens of dat kan?), zodat je werkende OS altijd beschikbaar blijft.
    Het beste advies dat ik je kan geven: wacht tot de officiële versie komt (medio september/oktober), en beter nog, wacht op de eerste update hiervan (10.11.1).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.