Reacties voor: Apple brengt OS X El Capitan 10.11.5 met bugfixes voor de Mac uit

Apple heeft OS X El Capitan 10.11.5 uitgebracht. Deze update lost enkele bugs en problemen op de Mac op, waardoor het systeem weer een stukje stabieler moet zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Grootste bug is en blijft natuurlijk die spuuglelijke vormgeving en dat vreselijke lettertje. Ik blijf zo lang als het kan bij 10.9.

  2. @schmrtzzz: Ik snap niet wat je bedoeld het ziet er allemaal prima uit op mac mini met Samsung monitor, en ook MacBook pro 2015.

  3. Helaas nog steeds het bekende en beruchte WiFi-Bluetooth probleem.

    Al vanaf Yosemite …….

  4. @Tiemen: Weet je zeker dat het niet gewoon aan je Mac ligt? Ik heb er echt nooit last van gehad

  5. Hier ook last met de WiFi sinds Yosemite… Ook gewoon via de kabel valt hij soms weg

  6. Origineel geplaatst door Bram
    Hier ook last met de WiFi sinds Yosemite… Ook gewoon via de kabel valt hij soms weg

    Als netwerk via de kabel weg valt ligt dat toch echt aan je eigen netwerk, zelf nergens last van MacBook met WiFi en Mac kabel werken prima.

  7. Zijn er nog meer mensen die tot nu toe regelmatig problemen hebben met het afkoppelen van externe schijven (vermoedelijk door spotlight) en weet iemand of dit nu ook opgelost is?

  8. @Siebren: Welke problemen heb jij? Mijn nieuwe iMac met 256gb SSD loopt vaker vast in iTunes en bij afkoppelen HD en iPod. Bij Applecare hebben ze geen oplossing. Het advies is: iMac iedere dag uitzetten. Dat heb ik echter bij mijn vorige iMac nooit hoeven doen en die heb ik 5 jaar gehad. Vreemde zaak. Als er iemand een oplossing heeft dan graag!

  9. @Rick de Jong: ik denk met vrij veel zekerheid dat het niet aan mijn MBA ligt.
    Reden: wanneer ik met de MBA open met WiFi én Bluetooth aan wel goed verbinding heb, maar zodra ik de MBA koppel aan een externe monitor (en de MBA dichtklap) heb ik zeer slechte WiFi verbinding.
    Doe ik dan de Bluetooth uit, alles weer perfect (maar dan kun je dus niet werken met extern een Apple toetsenbord/trackpad. ….

    Dit treedt op sinds Yosemite, met Maverick nooit geen probleem gehad.

    Tevens duurt het soms ERG lang voordat er weer WiFi verbinding mogelijk is na de slaapstand.

    Ik vind het beschamend dat Apple dit nog steeds niet onder controle heeft, overigens ken ik meerdere mensen met dit probleem.

  10. @Sybren: hier ook nog steeds last van, maar een oplossing weet ik helaas niet.

  11. Na de update, ziet mijn iMac mijn externe harde schijf niet meer.
    Meer mensen dit probleem, of liever een oplossing hiervoor?

  12. Hoe lang deed de update er bij jullie over? Het witte balkje staat bij mij al een half uur stil op één plek. Volgens mij heb ik dit nog niet eerder gehad bij een OSX update.

  13. @Liz: Het is bij mij niet zozeer dat m’n MacBook vast loopt. Als ik een externe schijf voor langere tijd aan mijn MacBook heb hangen kan ik ze niet meer afkoppelen omdat de schijf in gebruik is. Time machine geeft soms ook de melding dat het geen Back-up kan maken. De enige oplossing is dan geforceerd verwijderen of opnieuw opstarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.