Reacties voor: Opvouwbare Samsung Galaxy Fold al binnen 48 uur kapot

Nieuw PR-drama dreigt voor Samsung
Na problemen met spontaan in brand vliegende toestellen dreigt er nu opnieuw een drama bij Samsung. Het scherm van de opvouwbare Samsung Galaxy Fold blijkt al binnen twee dagen kapot te gaan, zo blijkt uit de ervaringen van de eerste reviewers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Hahahahahaha! Wat een flop!

  2. Oeps toch maar op Apple wachten 🤔🤔😱😱

  3. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  4. Waarom snap ik de term “opvouwbaar” niet? Dit is toch helemaal niet opvouwen, dit is dichtklappen en openklappen. Opvouwen doe je met papier, op alle mogelijk manieren. Dit kan maar op één manier, bij het scharnier.

    Of noemen we een pianodeksel straks ook een “opvouwbare afdekplaat”? Kun je een keukenkast dichtvouwen? “Schat, vouw jij de voordeur even dicht?”. Kan iemand me uitleggen waarom we dit ineens opvouwbaar zijn gaan noemen?

  5. Op zich wel te verwachten toch? Dit toestel is nog lang niet klaar voor het mainstream publiek en de meesten zullen zich er dan ook niet aan wagen. Toch vind ik het een kwade zaak dat Samsung dit toestel verkoopt alsof het dus wel een mainstream product is. Ze hadden er beter voor kunnen kiezen om dit exclusief aan te bieden aan early adopters. Daarnaast vind ik het ronduit belachelijk om deze prijs te vragen voor een product wat nog lang niet goed genoeg is voor de consument. Helaas zal dit echt niet de laatste keer zijn dat zoiets gebeurd, omdat dit soort fabrikanten meer waarde hechten aan het zo snel mogelijk uitbrengen van een product om maar de eerste te zijn, in plaats van wat langer te wachten maar dan wel met een goed product te komen. Er is van alles mis met Apple, maar zij hebben dat aspect toch wel verrekte goed begrepen.

  6. Nou, als dit de toekomst is… Wat een aanfluiting!

  7. @Jeroen: Als jij een A4 papier enkel en alleen dubbel vouwt, noem je dat dan ook klappen? Nee, en daarom kun je wel degelijk van een opvouwbaar scherm spreken.

  8. Wat een slechte titel. Alsof elke van deze telefoons binnen 2 dagen kapot gaan?

  9. Hahaha grappig dat een ‘Apple’ site dit als artikel gebruikt.

  10. 😂 Ik zei het meteen al: niet doen! Wie ziet er te wachten op een lelijk dik ontwerp waarvan je tevoren kunt verzinnen dat het scherm kapot gaat op de vouwlijn én bij de scharnieren. Alles dat scharniert, gaat sneller stuk. Niet aan beginnen Apple!

  11. @Jeroen: Helemaal eens!!! En dan dichtgeklapt zo dik, en een te klein dichtgeklapt schermpje 😂😂

  12. @Jeroen: 😂😂😂😂

  13. Tja, er viel ook niets te kopiëren dus logisch

  14. Apple denkt wel eerst na voordat ze iets op de markt brengen!

  15. @Jeroen: kunt ook je vrouw opvouwen🤔

  16. @JK: 😉✅

  17. Dat het gebeurd is al opmerkelijk, maar wat ik vaak nog opmerkelijker vind is dat dit soort problemen pas aan het licht komen na uitlevering aan consumenten/eerste reviewers. Is dit dan echt nog nooit gebeurd tijdens interne testfases? 🤔

  18. Eerlijk is eerlijk, ze hebben het geprobeerd, Apple heeft het vast niet aangedurfd om hiermee als nieuwe innovatie oude markt te komen en kunnen nu afkijken.

  19. @@rno: Afkijken van hoe het niet moet 🙂

  20. Oeps

  21. Nochtans lijkt mij de Huawei Mate X daarentegen wel een interessant en degelijk toestel. En er zijn altijd mensen die niet begrijpen waarom een nieuw ontwerp nodig is. Net zoals er early adaptors zijn, en mensen die anno 2019 nog een iPhone 6s kopen (de groep mensen die IK dan weer niet kan begrijpen).
    Maar als je een plastic folie probeert te verwijderen totdat je bijna de accu van je toestel ziet zitten, dan heb je meer baat bij een oude Nokia 3310 imo, want zulke mensen wil je liever in een mooi busje steken om naar de “speciale” school te rijden.

  22. Samzooi kwaliteit voor €2020? 1 april is geweest, of niet?

  23. Blijkt maar weer eens dat je nooit de eerste generatie moet kopen van een product. kocht ooit de Apple Watch series 0. Nooit moeten doen, pas nu de 3e generatie is eigenlijk de watch geworden zoals hij bij series 0 moest zijn.

  24. Samsung Galaxy F(ail)

  25. Aan de andere kant Samsung innoveert wel.
    Ik zie Apple dit straks wel kopiëren maar dan werkt het vaak wel goed.
    Nu hopen op een terugkeer van touch ID in het scherm. Want ik baal echt van mijn iPhone x je moet elke keer precies met je gezicht voor het scherm zitten zo irritant.

  26. Voor de durf en innovatie: 100 punten
    Afwerking: 1 punt

    Apple komt waarschijnlijk met een kopie.

  27. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  28. Goed bezig

  29. Hahaha mooi hè! Trouwens gisteren nog iemand zien zitten naast me met een s10. Wat een aanfluiting hoe die software reageerde op de vingers etc haha.

  30. En we roepen allemaal dat Apple niet meer heel innovatief is. Dat klopt ook we, maar als ze iets doen dan dien ze het ook verdomd goed met een paar innovatieve “ingrediënten” en maken het dan erg goed. Dus niet altijd de eerste. En heeeeel soms dan doen ze het gewoon niet – euhh airpower :-).

  31. @Mike: ik weet dat je ook graag populair wil meepraten in deze toch al sneue Samsung bash ronde door Apple verheerlijkers, maar doe dat niet door onzin uit te kramen. Die interface is ondertussen dermate goed en stabiel dat je daarvoor geen Apple meer hoeft te kopen

  32. Er zal nooit een goede en betrouwbare opvouwbare telefoon of tablet gaan komen.
    Alle materialen zullen gedurende een bepaalde periode van vervorming dusdaning degraderen dat er zichtbare schade ontstaat. Noem mij 1 materiaal die je 1000den keren kunt “vouwen”, zonder dat er uiteindelijk schade ontstaat.
    Hiervoor zul je enige kennis moeten hebben van materiaalkunde. We kunnen het grofweg op delen in amorfe materialen en kristallijne materialen. Waarbij amorfe materialen geen repeterende atoomstapeling heeft en kristallijne materialen wel. Amorfe materialen zijn overwegend hard en bros (glas) Kristallijne materialen bezitten enige mate van ductiliteit door aanwezige roosterfouten (fouten in atoomstapeling – dislocaties). Okay, nu terug naar het opvouwbare scherm, wanneer men een scherm open of dicht “vouwt” zal er plastische deformatie opdtreden. Atomen in het kristalrooster zullen zich gaan verschuiven en dislocaties zullen zich verplaatsen. Hierdoor verandert min of meer de eigenschappen van een materiaal. Dit kun je nooit onbeperkt doen, zonder dat (zichtbare) schade ontstaat. Amorfe materialen zijn al helemaal moeilijk plastisch te vervormen door de hoge hardheid en de bijkomende brosse eigenschap.
    Voor mij is een apparaat met een scherm dat je kunt “vouwen” altijd een no-go, door de kennis die ik heb verkregen tijdens mijn studie materiaalkunde!

  33. @iculture, geen beter vermaak dan “leed”vermaak? 😉
    Maar ik weet niet of we eigenlijk op opvouwbare smartphones zitten te wachten maar blijkbaar zet de trend zich door (ook bij apple) dat de smarphone steeds groter moet worden? Nog even en we hebben allemaal een Phablet op zak, teminste als je grote broekzakken hebt 😉

  34. Leuke innovatie. Altijd aardig als er iets nieuws uit komt. Vind hem zelf spuuglelijk opgevouwen, maar he, we hebben weer iets nieuws! Altijd goed!

  35. Origineel geplaatst door Jeroen
    Waarom snap ik de term “opvouwbaar” niet? Dit is toch helemaal niet opvouwen, dit is dichtklappen en openklappen. Opvouwen doe je met papier, op alle mogelijk manieren. Dit kan maar op één manier, bij het scharnier.

    Of noemen we een pianodeksel straks ook een “opvouwbare afdekplaat”? Kun je een keukenkast dichtvouwen? “Schat, vouw jij de voordeur even dicht?”. Kan iemand me uitleggen waarom we dit ineens opvouwbaar zijn gaan noemen?

    Ik kan jou ook opvouwen, wedden dat dat lukt?

  36. @Gaetan: de helft van de folds die kapot is gegaan is spontaan kapot gegaan de andere helft door de zichtbare folie, die niet goed aansluit aan de randen en ook bij andere vanzich zelf in de hoeken al licht opvouwde, er af gehaald te hebben. Het is gewoon en nog niet ready design, good effort maar had er nog even half jaartje mee gewacht.
    Chech MKHD video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.