Reacties voor: Opinie: Zo kan Apple de overstap naar iPhones met USB-C maken

Gaat Apple de Lightning-aansluiting op de iPhone vervangen door USB-C? Een nieuw gerucht wekt die indruk. Zo kan Apple op een slimme manier de overstap maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Persoonlijk vind ik de laatstgenoemde optie (USB-C met Apple chip) helemaal niet de mooiste. USB-C is steeds meer een standaard aan het worden, ook in andere mobiele telefoons. Nu komt het vaak voor dat je bijvoorbeeld op je werk vraagt of iemand een iPhone kabel bij heeft, dit niet snel het geval is. USB-C is in steeds meer apparaten beschikbaar, dus hoe mooi zou het zijn als je gewoon met een “reguliere” kabel je iPhone kan opladen. Als hier dan weer een Apple chip in moet, dan is die keuze meteen weer beperkt en ben je al snel weer gebonden aan de (veelal veel te dure) Apple goedgekeurde kabels.

  2. In dat scenario kan een normale USB-c-kabel juist nog steeds voor opladen gebruikt worden. Voor eventuele extra functies komt de MFI-certificering dan om de hoek kijken. Het beste van beide dus.

  3. Origineel geplaatst door Jordy
    Persoonlijk vind ik de laatstgenoemde optie (USB-C met Apple chip) helemaal niet de mooiste. USB-C is steeds meer een standaard aan het worden, ook in andere mobiele telefoons. Nu komt het vaak voor dat je bijvoorbeeld op je werk vraagt of iemand een iPhone kabel bij heeft, dit niet snel het geval is. USB-C is in steeds meer apparaten beschikbaar, dus hoe mooi zou het zijn als je gewoon met een “reguliere” kabel je iPhone kan opladen. Als hier dan weer een Apple chip in moet, dan is die keuze meteen weer beperkt en ben je al snel weer gebonden aan de (veelal veel te dure) Apple goedgekeurde kabels.

    Ik heb niks met de oplaadkabel van anderen te maken. Dat is toch hun probleem dat hun telefoon leeg is. De mijne is altijd opgeladen…

  4. Ik zie het al voor me:
    HELPDESK: Mr u moet de witte kabel gebruiken, andere witte kabel werkt niet samen met iPhone.
    GEBRUIKER: Ik heb hier een naamloos wit usb-c kabel liggen, kan ik die ook gebruiken?

  5. (…) Vijf jaar na invoering is het te vroeg om nu al met de Lightning-aansluiting te stoppen (…)

    Even rekenen leert dan dat de 30pins connector ook maar vijf jaar is gebruikt op de iPhone, en dus zelfs nog korter op de iPad. Waarmee dat argument geschrapt kan worden. 🤔
    _

    Belangrijkste voordeel voor Apple, en dus nadeel voor (nieuwe) kopers, van lightning handhaven is dat ze dure (licenties voor) (video)adapters kan blijven verkopen. Voor USB-C bestaan nl al adapters en docks van andere merken die ook video omvatten, en universeel genoeg zijn dat ze bv ook op de MacBook(s) werken, dus als Apple geen speciale beperkingen inbouwt allicht ook op iPhone en iPad als die wél USB-C zouden krijgen.

    We gaan ‘t zien, zou zelf overigens warm voorstander zijn…

    @Jean-Paul Horn: Hoezo “het beste van beide”? Hooguit voor Apple, als consument heb je alleen maar last van dergelijke nodeloze beperkingen ☹️

  6. Ik blijf het stupide en ironisch vinden: Apple is de eerste grote laptopfabrikant die overstapt op USB-C, en de enige grote telefoonfabrikant die dat níét doet. Tijd om consistent te zijn! USB-C is de toekomst, ook volgens Apple zelf, en het is tijd dat ze zich daar ook op de telefoon naar gaan gedragen.

    Daarnaast is het tijd voor een nieuwe standaard als het gaat om geluid. Dat de minijack outdated is en vervangen moet worden, daar kan ik me in vinden, maar lightning gaat daar geen mainstream vervanger voor worden. USB-C kan dat wél zijn.

  7. Kan aan mij liggen, maar ik zie geen reden om Lightning te vervangen.

  8. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Kan aan mij liggen, maar ik zie geen reden om Lightning te vervangen.

    Héél simpel: omdat Apple ook al geen dual-SIM toestellen biedt hebben veel iPhone gebruikers een tweede telefoon ernaast waarvoor ze géén Apple prijzen kunnen of willen betalen, om bv professioneel en privé te kunnen scheiden. Die mensen hebben nu alles, laadkabels, adapters en óók datakabels, in tweevoud nodig omdat andere merken daarvoor wél merkoverstijgende USB standaard(s) ondersteunen.

    Plus natuurlijk de argumenten van een medereageerder hier, waar werkelijk geen speld tussen valt te krijgen:

    Origineel geplaatst door Bor
    Ik blijf het stupide en ironisch vinden: Apple is de eerste grote laptopfabrikant die overstapt op USB-C, en de enige grote telefoonfabrikant die dat níét doet. Tijd om consistent te zijn! USB-C is de toekomst, ook volgens Apple zelf, en het is tijd dat ze zich daar ook op de telefoon naar gaan gedragen.

    Daarnaast is het tijd voor een nieuwe standaard als het gaat om geluid. Dat de minijack outdated is en vervangen moet worden, daar kan ik me in vinden, maar lightning gaat daar geen mainstream vervanger voor worden. USB-C kan dat wél zijn.

  9. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    In dat scenario kan een normale USB-c-kabel juist nog steeds voor opladen gebruikt worden. Voor eventuele extra functies komt de MFI-certificering dan om de hoek kijken. Het beste van beide dus.

    Werken normale niet-Apple goedgekeurde kabels dan wel? Ik heb nu ook een paar goedkope Lightning kabels zonder certificering die regelmatig niet werken om het “accessoire niet herkent is”.

  10. Mijn voorspelling: Optie 3. (verloopsnoertje van Lightning naar USB-C).
    Zodoende wordt naast de gebruikelijke oplaad-mogelijkheid (USB) dan ook weer de mogelijkheid geboden om iOS-devices op te laden via de USB-C poort van de moderne MacBooks.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.