‘Operators staken verkoop iPhone 5 ter voorbereiding op nieuwe iPhones’

Operators in Duitsland en Canada staken de verkoop van de iPhone 5 32GB en 64GB ter voorbereiding op de iPhone 5S en iPhone 5C.

Gouden iPhone 5S 1Het Canadese TELUS en de Duitse tak van Vodafone verkopen volgens interne berichtgeving binnenkort niet langer de 32GB- en 64GB-modellen van de iPhone 5. Ook het 16GB-model van de iPhone 4S wordt volgens de berichten in Duitsland vanaf die datum niet langer verkocht. Beide providers bereiden zich op die manier voor op de vermoedelijke komst van de iPhone 5S en iPhone 5C. Interessant is dat beide providers geen woord reppen over het 16GB-model van de iPhone 5. Dit doet vermoeden dat Apple deze iPhone zal blijven verkopen als een goedkoop alternatief na de introductie van de nieuwe iPhones.

Apple verkocht tot nu toe altijd een oudere iPhone met zo min mogelijk opslag als budgetmodel. Toch zijn de berichten over de 16GB iPhone 5 interessant: Apple zou immers met de iPhone 5C van plan zijn om een andere goedkope iPhone op de markt te brengen. In een eerdere analyse van Ming-Chi Kuo werd geconcludeerd dat Apple juist de iPhone 4S op de markt zou houden als goedkoopste model en dat de iPhone 5 zou verdwijnen. De nieuwe berichtgeving van providers staat hier haaks op.

Bij TELUS zal de iPhone 5 vanaf 28 september niet meer verkocht worden. Apple zal mogelijk de iPhone 5S en iPhone 5C vanaf 20 september aanbieden in een eerste groep landen, gevolgd door een tweede golf landen op 27 september. We weten nog niet of er bij Nederlandse providers interne stappen zijn gemaakt om de 16GB iPhone 4S, 32GB iPhone 5 en 64GB iPhone van de markt te halen. Op 10 september kondigt Apple de nieuwe iPhones hoogstwaarschijnlijk aan.

Telus iPhone 5 560

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 12:13
Categorieën Geruchten, iDevices, Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.