iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: hoeveel opslagcapaciteit kies jij in de iPhone 5C of iPhone 5S?

In iCulture peilt vandaag de vraag: hoeveel opslagcapaciteit moet jouw iPhone 5S of iPhone 5C hebben? Is opslag nog wel zo belangrijk?

iphone-5s-5cClouddiensten zijn de gewoonste zaak van de wereld geworden. Naast iCloud hebben veel mensen ook nog Dropbox, Google Drive, Microsoft Skydrive en Box. Maar betekent dat ook dat opslagcapaciteit op de iPhone zelf niet meer zo belangrijk is geworden? Dat proberen we vandaag te achterhalen in iCulture peilt.

Apple introduceerde vorig jaar een iPad 4 met 128 GB opslag en de geruchten zijn dat er ook een iPhone 5S met 128 GB opslag aan komt. Hoeveel opslagruimte heb jij nodig voor al je muziek, apps, foto’s en video’s? Dat willen we graag weten in deze aflevering van iCulture peilt. De hele week stellen we met iCulture peilt vragen over de aankondigingen van en verwachtingen voor 10 september.

Vandaag staan de iPhone 5C en iPhone 5S weer op het programma. We weten dat de 16GB-versie een populair model is, omdat ‘ie nou eenmaal het goedkoopst is. Maar de 64GB-versie doet het ook altijd goed en misschien zijn er wel mensen die zitten te popelen om een 128GB iPhone te kopen. Voor de volledigheid hebben we ook een 128GB iPhone 5C in de lijst opgenomen, al lijkt ons die combinatie niet erg logisch. Wie geld heeft voor een 128GB-telefoon kiest waarschijnlijk niet een middenklasser zoals de iPhone 5C. De stemming is bij deze geopend!

Hoeveel opslagcapaciteit neem jij in de iPhone 5C of iPhone 5S?

Als jij de iPhone 5C of iPhone 5S straks zou kopen; hoeveel opslagcapaciteit moet er dan in zitten? Hou er rekening mee dat elke stap omhoog in opslagcapaciteit ook betekent dat het toestel €100 duurder wordt. Een 128GB iPhone 5S klinkt stoer, maar €979 is een flinke prijs.


Poll niet zichtbaar? Vul ‘m hier in!

Verwacht wordt dat Apple op het iPhone-evenement op 10 september de iPhone 5C als budgetmodel en de iPhone 5S als opvolger van de huidige iPhone 5 gaat aankondigen. De iPhone 5C zal worden geleverd in vrolijke kleuren, waarschijnlijk vijf. De iPhone 5S daarentegen is verkrijgbaar in drie of zelfs vier kleuren. Zou Apple alle modellen in de genoemde vier opslagcapaciteiten uitbrengen, dan wordt dat een logistieke monsteroperatie: maar liefst 36 verschillende modellen zullen dan opgestapeld in de Apple Stores liggen: 5×4 varianten van de iPhone 5C en 4×4 varianten van de iPhone 5S. En dan hebben we nog niet eens rekening gehouden met eventuele verschillen tussen GSM- en CDMA-versie.

Iedere dag een iPhone-poll

We gaan de komende dagen iedere dag vragen wat jij als iCulture-lezer verwacht van de aankondigingen op 10 september. Daarbij kan het gaan om de vingerafdrukscanner in de iPhone 5S, maar bijvoorbeeld ook om de nieuwe iPhone-kleuren. Elke ochtend plaatsen we om 10:00 uur een verse poll en elke avond om 20:30 uur lees je de uitslag van de peiling van die dag. Gisteren vroegen we naar automatische app-updates in iOS 7, een dag eerder ging het om de meest geliefde functies in iOS 7, nadat we eerder al gevraagd hadden naar jullie favoriete kleuren en de lol van een vingerafdrukscanner.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 10:08
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iculture peilt, iPhone 5c, iPhone 5s, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.