Reacties voor: Opera VPN is een gratis VPN-app voor iOS

Opera heeft een eigen Opera VPN-app uitgebracht voor de iPhone en iPad. Hiermee kun je gratis en onbeperkt gebruikmaken van een beveiligde VPN-verbinding.
Lees het complete artikel → Opera VPN is een gratis VPN-app voor iOS
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. VPN en gratis. Gaat nooit echt heel goed samen. Er zal al genoeg achterdocht zijn alleen al hier om. Begrijpelijk, want gratis is nooit volledig gratis anno 2016. Ik gebruik liever een vertrouwde VPN waar ik een paar euro’s per maand voor betaal.

  2. Origineel geplaatst door Raoul
    VPN en gratis. Gaat nooit echt heel goed samen. Er zal al genoeg achterdocht zijn alleen al hier om. Begrijpelijk, want gratis is nooit volledig gratis anno 2016. Ik gebruik liever een vertrouwde VPN waar ik een paar euro’s per maand voor betaal.

    Idd, helemaal gelijk, maar toch, als de encryptie goed geïmplementeerd is, is het nog altijd veiliger als niets. Het helpt wel in de bewustwording van mensen en met name jeugd, die van open WiFI naar WiFI spot hupt.

    Ik betaal ook liever die paar euro maar zou graag meer weten over hoe de encryptie geïmplementeerd is. Open Source etc etc?

  3. @Raoul: Dit is exact hetzelfde als ik dacht. Met als aanvulling, het is op basis van SurfEasy, een vpn leverancier die ze volgens mij vorig jaar hebben overgenomen en gesitueerd is in Canada een 5ogen-land. Daarnaast houden ze volgens mij wel een logging bij.

    Het verdien model van opera is verkopen van advertenties. Je krijgt waarvoor je betaald. In deze zal het waarschijnlijk gaan om je privacy.

  4. Ik gebruik mijn thuis router als VPN access point (IPSEC beveiliging). Al mijn dataverkeer loopt dan via deze router.
    Kosten: een eenmalige aanschaf van de router, daarna is het altijd gratis. Echt gratis.

  5. Goede avond, heb niet veel verstand van Vpn maar neem aan dat je internetbundel in het buitenland niet gratis is. Wie kan mij hierover uitsluitsel geven

  6. Niets is gratis, dit doet de vpn service met je data volgens een reactie op Tweakers.net

    We collect data to:•Improve, debug, and maintain Opera products and services
    •Study and personalize user experiences
    •Fulfill legal requirements
    •Conduct business analysis and research, and marketing campaigns
    •Ensure better security and fraud protection
    We may share your data:•To government bodies and law enforcement agencies to comply with the law, for example in judicial proceedings, by court order or other legal process
    •To third parties (including professional advisors) to enforce or defend our legal rights, including our terms and conditions
    •To a third-party purchaser or seller (including professional advisors) in connection with a corporate event such as a merger, business acquisition or insolvency situation
    •As described elsewhere in this statement
    What data we collect?
    The information we collect may include: personal data, for example your name, email, IP-address, location; and non-personal technical data, for example who manufactured your device, your screen’s resolution, your mobile operator’s region and code. A complete list of the data we collect and purpose of collection may vary between our products and services. You can find detailed descriptions in the product/service-related sections below.

  7. Mijn levenslange VPN Unlimited-abbo bleek mijn wifi-netwerk in de war te sturen en Airplay volledig te frustreren. Volgens de makers was de app ook niet gemaakt om samen te werken met Airplay. Punt. Bedankt. Ik denk dat dit soort vervelende bijwerkingen de grote massa er van zal weerhouden om VPN t gaan gebruiken. Ik zal deze Opera-app downloaden maar eerst en vooral daar op testen.

  8. @Frank: Ik zou hier eens werk van moeten maken. Mijn fonera kan dat ook maar ik heb dit nooit ingesteld…
    Nog een voordeel van die fonera is dat je ook nog eens wereldwijd op alle fonspots kan.

  9. Het leuke aan deze VPN van Opera is dat dit via een profiel is geregeld. Deze staat altijd aan, als ik die afzet gaat die automatisch terug aan. Nu uitzoeken hier je zelf zo een profiel kan maken. Iemand een idee hoe we dit kunnen maken voor onze eigen router, ik gebruik die ook als ik het niet vergeet.

  10. Ik moet zeggen, het werkt goed.
    Je kunt je eigen browser gebruiken.

  11. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Je vraagt je af, waar zit dat addertje want er moet toch een verdienmodel zijn. Niemand steekt miljoenen euro’s in een serverpark omdat ze jou en mij zo aardig vinden.

  12. Nu gratis straks betalen is de way

  13. Origineel geplaatst door WvB22
    Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Je vraagt je af, waar zit dat addertje want er moet toch een verdienmodel zijn. Niemand steekt miljoenen euro’s in een serverpark omdat ze jou en mij zo aardig vinden.

    Het bedrijf (bedrijf, geen non-profit-organisatie zoals Mozilla) achter Opera is ook een actieve speler op de online-advertentiemarkt en heeft daar enkele bedrijven overgenomen. Volgens mij werd onlangs een meerderheidsaandeel aan Opera aan een grote Chinese belegger verkocht. Verder heeft Opera ook een erg ruim privacybeleid. Een VPN is niet meer dan een geprivilegieerd netwerk tussen computers. Opera kan dan je hele traffic zien en vermoedelijk ook alles bekijken en analyseren.

  14. @Frank: Mag ik vragen welk merk en type router jij dan heb.

  15. Even een aantal reacties op dit artikel:
    Deze “gratis” optie van opera werkt dus alleen voor je browser. Wanneer je dus bijvoorbeeld mail stuurt met je iphone mail app loopt dit niet over een versleutelde verbinding.

    Daarnaast klopt het wat Thierry aangeeft, je data kan worden verkocht aan derde partijen.

    Dan als reactie op mensen die met hun router een vpn willen inzetten. Je kunt je router inzetten als vpn server of als vpn client. Wanneer je je router als server instelt is het verkeer naar het internet niet meer versleuteld, enkel tussen je devices thuis en je router. Wanneer je je router als client instelt van een betaalde vpn dienst dan wordt al je data naar het internet versleuteld verstuurd. Die laatste methode maakt het ook mogelijk om gewoon airplay te blijven gebruiken.

  16. Heb gister deze vpn app eens geprobeerd, maar heb hem er vandaag alweer afgegooid.
    Op mijn iPhone 6S verstoorde hij dramatisch mijn wifi snelheid, mijn internet geeft een 40 mbit download verbinding, en met de 6S haal ik dat makkelijk.
    Na de app te hebben geïnstalleerd viel me op dat de snelheid van het toestel flink lager lag, dus na wat speedtesten bemerkte ik dat de snelheid op 20Mbit zat, en soms op momenten nog maar op 13 Mbit, een reset en opnieuw opstarten hadden geen effect.
    De vpn app verwijderd, toestel opnieuw opgestart en snelheid was weer normaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.