Reacties voor: Ontwikkelaars klagen over stabiliteit iOS 13 en iCloud, Apple stelt functies uit

Ontwikkelaars en gebruikers van de beta van iOS 13 klagen over de betrouwbaarheid van iCloud. Hoewel het in de afgelopen weken verbeterd is, is het nog lang niet wat het moet zijn. Het lijkt er daarom op dat Apple meer functies uitstelt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Op mijn iPhone heb ik niet echt problemen met de beta. Op mijn Mac zijn wel na de laatste beta van MacOs mijn documenten helemaal weg. Ze staan gelukkig nog wel in de iCloud.

  2. Er zijn inderdaad nog wat verbeteringen nodig.
    Zo gaan mijn gedeelde albums van men iPhone niet over via de Cloud naar men Mac. Strange 🙂
    Komt wel slim.

  3. De enige bug waar ik me aan stoor zit in mail. Mijn mail in iCloud wordt feitelijk constant gekopieerd, ik heb nu ruim 200GB aan mail in iCloud. Voor 13/Catalina was dat 20GB. Er zitten dus miljoenen kopieën in iCloud, en verwijderen via iCloud.com lukt ook niet, ze komen net zo hard weer terug. Ik heb gelukkig 2TB maar zodra 13/Catalina live zijn, en het is nog steeds niet opgelost (ondanks herhaaldelijke feedback), dan hang ik meteen aan de telefoon bij Apple Support.

  4. Niet alleen met iOS 13 is iCloud instabiel.
    Met iOS 12 ook.
    Agenda’s en contacten lijken niet of nauwelijks te synchroniseren op iPad, iPhone en iMac.

  5. Die iCloud problemen heb ik al sinds het begin van iOS 13 last van. En een paar weken geleden (Catalina beta 6) was het echt raak en ben ik ook veel gegevens kwijt geraakt. iCloud heeft wel vaker kuren gehad maar dit is wel heel erg slecht.

    Hockenberry heeft natuurlijk gewoon gelijk. Beta software op apparaten mag natuurlijk nooit je data in de cloud om zeep helpen. De scheiding tussen de apparaten en iCloud is bij Apple dus gewoon niet goed geregeld. Ook wordt hier het gemis van versiebeheer in iCloud pijnlijk duidelijk (zoals Dropbox dat wel heeft). Je wilt de Time Machine functionaliteit in iCloud zodat je versies terug kan halen of versies kunt vergelijken.

    Ik zit nu weer bij Dropbox. Want een iCloud dienst waar ik niet op kan vertrouwen heb ik niks aan. Gelukkig had ik nog wat Backups (door het lage vertrouwen wat ik al had in iCloud) maar eigenlijk zou dat met een cloud dienst juist niet meer nodig hoeven zijn.

  6. @Olaf: Vanaf ios 12.4.0 met een O365 agenda ook niet helemaal lekker. Lijkt het regelmatig geheel opnieuw op te moeten halen.

  7. Iemand zelfde probleem:

    Print-screen (bijv van een webpagina in Safari) opslaan naar notitie app (via share) verdwenen ?? Nu enkel mogelijk naar iCloud omgeving (bestanden).

    iPadOS

  8. Email in iOS 13 nog erg erg instabiel. (Voor de zoek functie, e-mails onvindbaar op iOS op de laptop binnen enkele seconde gevonden..

    Verder ook matig qua bugs. iCloud merk ik niks aan persoonlijk

  9. Lijkt me allemaal heel erg overdreven! Draai sinds 13.0 beta 6 alle beta’s op m’n dagelijkse device. en geen problemen ervaren die echt ernstig zijn.

  10. Origineel geplaatst door L8
    Iemand zelfde probleem:

    Print-screen (bijv van een webpagina in Safari) opslaan naar notitie app (via share) verdwenen ?? Nu enkel mogelijk naar iCloud omgeving (bestanden).

    iPadOS

    Net even getest, nee kan ik gewoon doen. 13.1 beta 2

  11. Bizar dat het artikel en, blijkbaar ook Hockenberry, niet stilstaan bij het feit dat een gemiddelde ontwikkelaar weet dat je ook nooit met je primaire account moet testen.

    In mijn werkveld worden daarvoor DTAP-omgevingen gebruikt: Develop, Test, Acceptance, Production. Apple’s software die ze vrijgeven voor ontwikkelaars en enthousiastelingen (de bèta’s) valt in de categorie Acceptance, waar gebruikers/ontwikkelaars hun ervaringen terug kunnen koppelen en de bugs die in eerste stadia nog niet naar boven kwamen zodoende eruit gehaald worden.

    Nu is het niet altijd zo dat elk bedrijf 4 gescheiden omgevingen heeft, sommige maar 2, maar zelfs dan is het altijd zo dat iemand een apart apparaat én apart account krijgt om zo niet de productie omgeving te raken.

    Daarom is het essentieel om dat aan te geven en vind ik het een grote misser in dit artikel. Ook al zou iCloud zelf 0 nieuwe features krijgen en 100% identiek zijn aan de variant in iOS 12/macOS 10.14, dan nog moet je nooit met je productie iCloud account op een bètaversie van iOS/macOS werken, de software is immers niet af en daarom kan je (lees: Apple) geen garantie afgeven over hoe veilig je data in iCloud is i.c.m. bètasoftware.

  12. Origineel geplaatst door Olaf
    Niet alleen met iOS 13 is iCloud instabiel.
    Met iOS 12 ook.
    Agenda’s en contacten lijken niet of nauwelijks te synchroniseren op iPad, iPhone en iMac.

    iOS 12 en iCloud werkt prima. Als je problemen ervaart met synchen dan moet je op alle apparaten even uitloggen en opnieuw inloggen. Dat lost bij mij altijd alle synching problemen op!

  13. Ik weet langzamerhand niet meer wat stabiel en instabiel is, wat alpha en beta software is, wat de “stabiele” basis is als je beta releases gaat plegen terwijl de hoofdversie nog niet uitgestabiliseerd is en vaste/piloting modules door elkaar heen gaat lopen testen en modificeren.

    Wat ik wel weet, is dat het een zeldzame puinhoop wordt als je al deze dingen tegelijk gaat doen.

  14. Nu wel tevreden maar dat is echt pas sinds iOS 13.1 beta 2. Daarvoor behoorlijk onstabiel en traag.

  15. Ben al sinds beta 2 erg blij met iOS 13, developer beta 1 had nog wat rare fratsen.
    Maar sinds beta 2 eigenlijk nergens last meer van gehad, alles draait zoals moet draaien.

  16. Origineel geplaatst door Olaf
    Niet alleen met iOS 13 is iCloud instabiel.
    Met iOS 12 ook.
    Agenda’s en contacten lijken niet of nauwelijks te synchroniseren op iPad, iPhone en iMac.

    Idd. Ook in iOS 12 instabiel. En uitloggen helpt ook geen meter want inloggen is al even instabiel met vage foutmeldingen of schermen die uren blijven staan met een draaiend wiel. Bij mij begonnen de problemen nadat ik een backup had terug gezet en Keychain niet meer bleek te Syncen. Daar sta je dan.

  17. ik gebruik iOS 13.1 beta 2. Is stabiel maar wel behoorlijk battery drain op een iPhone 6s.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.