Reacties voor: ‘Onofficiële laders en kabels kunnen iPhone beschadigen’

Onofficiële opladers en kabels kunnen de iPhone beschadigen, aldus reparateur mendmyi.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Ongeloofwaardig en extreem doorzichtig. Wanneer gaat Apple haar klanten eens behandelen als volwassen?

  2. Ik gebruik altijd een officiële kabel maar niet altijd een officiële oplaadbron (lees auto, computer USB of docking station). Het zou verstandig zijn van Apple om daar ook rekening mee te houden. Want ik denk dat heel veel mensen dit zo doen.

  3. 2x gehad met mijn iPhone 5 dat hij niet meer opstartte, geprobeerd in de DFU modus te krijgen, lukt niet. Ik heb zonder dat ik het doorhad van een vriend een “neppe” oplader gebruikt, 2x netjes door Vodafone ter reparatie gestuurd en 2x een nieuw toestel gekregen!

  4. Altijd een officiële lader (of één van een een goed merk zoals Philips) maar bijna altijd onofficiële kabels. Ooit een keer 50 stuks in China besteld. Werken perfect en levert vrijwel geen gevaar op omdat deze toch alleen de stroom doorgeven, en niet hoeven te transformeren o.i.d.

  5. Apple moet gewoon hun kabeltjes stukken goedkooer maken. Wat ze nu vragen is belachelijk en lokt uit om je kabeltje ergens anders te halen.

  6. Geldt dit ook als je enkel een onofficiële kabel gebruikt maar wel een lader van Apple? Want Apple heeft spijtig genoeg geen kabel van 3m wat wel echt super handig is.

  7. Belachelijk! Als dit al waar is, zit er in de telefoon gewoon een designfout. Nooit mag een onstabiele laadbron het apparaat zelf beschadigen. Als dit echt zo is, had Apple laders moeten verkopen met geïntegreerde kabels, want dan zou elke andere 5V USB bron niet gebruikt mogen worden. En ze willen hiermee dus ook zeggen dat alle accessoires die gecertificeerd zijn hetzelfde laadcircuit aan boord hebben?

    Laat ze maar bewijzen dat als deze chip kapot is, dat het aan een namaak lader of kabel ligt. De omruilactie van hun eigen lader zegt ook al genoeg over de geleverde originele laders.

    Zodra Apple begint kabels en laders voor een normale prijs te leveren en ook kabels met meer lengte, dan hoef je die namaak spullen ook niet aan te schaffen.

  8. Dat ze eens 10€ vragen voor een kabelje ipv 30€. Heb nu een 2 meter lange kabel van de Hema voor 9€. hun prijs is absurd.

  9. Origineel geplaatst door Ronald
    Ongeloofwaardig en extreem doorzichtig. Wanneer gaat Apple haar klanten eens behandelen als volwassen?

    Tja..het verschil tussen een lader van €20 en €2 (of een kabel van €15 en €1) is echt niet alleen de winstmarge van Apple hoor…

  10. Ik snap het probleem niet echt: bij elke iPhone of iPad krijg je standaard de kabel en oplader van Apple erbij.

  11. nou ik krijg die melding ook regelmatig met mijn originele lader en ik heb alleen nog maar originele laders gebruikt

  12. Voor mij altijd een officiele lader. Ik heb er één in de auto van Belkin, maar die is ook onder licentie. Voor mij geen Chinese kabels, medicijnen of babyvoeding.

    Als je telefoon kapot gaat omdat je EUR 18 wilde besparen en een Chinese kabel gebruikte, moet je ook niet bij Apple gaan zeuren. Het is immers jouw keuze geweest.

  13. Origineel geplaatst door Nigel
    Apple moet gewoon hun kabeltjes stukken goedkooer maken. Wat ze nu vragen is belachelijk en lokt uit om je kabeltje ergens anders te halen.

    En degelijker want die wat ze nu bijleveren rotten gewoon weg!!!

  14. Ik zie een aantal halve waarheden voorbij komen en een aantal mensen hebben m.i. een verkeerde perceptie.

    De Lightning kabel/aansluiting is duurder omdat Apple een aparte ‘verificatie’ chip in die kabel gebruikt. Deze chip is relatief duur en er is geloof ik nu nog maar 1 chip fabrikant die deze chips maakt.
    Dat verklaart de hogere prijs. Op deze manier wordt het functioneren van de kabel een triviaal onderdeel van de iPhone/iPad, dat lijkt me ongewenst.

    Iets over goedkope opladers. Goede opladers (die ook duurder zijn), hebben betere elektrische bescherming, zijn beter in staat om constante stroom te leveren bij wisselende belastingen, zijn elektrisch beter ontworpen (meer beveiligingen en gaan langer mee. Goedkope opladers zijn minimaal en kunnen gevaar opleveren voor elk apparaat dat ze opladen. Alhoewel het niet vaak voorkomt hebben slechte opladers al doden veroorzaakt (bv in China) en branden gestart. Hieronder een artikel waarin goede vs goedkope opladers worden vergeleken. Meten = weten en de conclusie is, is dat goedkope opladers nauwelijks datgene kunnen leveren waarvoor ze
    gemaakt zijn en in bepaalde situaties gevaren opleveren.
    Het is niet zo dat Apple maar hun producten ‘robuust’ moet maken voor goedkope opladers, goedkope opladers moet je gewoon mijden..
    En Apple laders zijn inderdaad duurder, maar het risico van brand, beschadiging of dodelijke ongelukken sluit ik liever uit, dan betaal ik maar een hogere prijs.

    http://www.righto.com/2014/05/a-look-inside-ipad-chargers-pricey.html

  15. Ik heb al meerdere iPhones meegemaakt waar ik maar op 1 manier de lighting kabel kan aansluiten in de iPhone waar normaal de manier niet uitmaakt. Ik heb uiteraard ook onofficiële kabels gebruikt en ik ben bang dat ik hierdoor de oplaadchip beschadigd heb. Vervangen van de dock heeft namelijk niet geholpen. De chip zit namelijk op het moederbord…

    Wat betreft kwaliteit… Apple mag wel wat aan zijn kabels doen… Ze pellen zichzelf helemaal kaal na verloop van tijd…. Dan ben ik best bereid om wat duurde kabels aan te schaffen.

  16. @yingie: Probleem is dat de kwaliteit van de kabels van Apple zelf ook van een slecht niveau zijn. Met name door het vele gebruik (elke dag toch een keer aan- en afkoppelen) wordt de kabel rondom de plug zelf nogal snel broos en ben je na een jaar (bij normaal gebruik) echt wel toe aan een nieuwe kabel.

    Dit is in ieder geval mijn ervaring rondom alle iPhone/iPad/iPod kabels die ik heb gehad in de voorbije 6/7 jaar.

  17. Dit soort beschadigingen is vrij simpel en goedkoop te voorkomen door het inbouwen van een beveiliging in het toestel. Door dit niet te doen maakt Apple extra winst: iPhone is iets goedkoper (centenwerk) en er worden meer legale -lees meer winstgevende- kabels verkocht.

    Inderdaad minachting door Apple van de klant.

  18. Het is verder ook zo dat Onofficiële lightning kabels vaak miniem afwijken van de apple maatstaaf (de lightning stekker kan hier en daar bv. wat dikker zijn en zo de tandjes in de connector buigen) en daardoor in veel gevallen de dock connector van de iphone beschadigen (wat kan resulteren in maar 1 werkende kant van de stekker of dat de stekker helemaal niet meer herkend word).

    Ik ben het met veel eens dat de officiële kabels een flinke prijs hebben en vind dat apple ook een garantie beleid moet opstellen om slecht functionerende kabels in te ruilen oid..
    De lightning stekker is een heel fragiel onderdeel en er is niet veel voor nodig om deze slechter te laten functioneren, alleen al teveel gedraai met de kabel ter hoogte van de stekker kan leiden tot kabelbreuk of slecht contact van de stekker.

    Voor mensen zoals Ronald, koop lekker een htc ofzo en ga daar eens wat ervaring mee op doen ipv wat te ranten als een kleuter die niks weet.

  19. krijg een beetje ‘wij van wc-eend’ gevoel bij dit bericht….

  20. O, wat spannend… En wat als je hem oplaadt (zoals “officieel” toegestaan) via de USB aansluiting van een computer? Daar staat Bastiaan in z’n stukje niet bij stil. Natuurlijk moet je geen slechte lader gebruiken maar dit verhaal lijkt me wat overtrokken.

  21. Dat had ik ook met een echte bij mijn 5S

  22. Ik ben ervan overtuigd dat het bericht wel klopt. Ik gebruikte tot voorkort ook een niet officiële kabel in de auto, maar dan laadde de iphone slecht op, werd warm en was ook zo weer leeg.

  23. Deze eis van Apple is in strijd met de Europese wetgeving. Deze stelt namelijk dat fabrikanten verplicht zijn gebruik te maken van USB aansluiting om de afvalstroom tgv de grote hoeveelheid afgedankte laders te reduceren. Een lader wordt dus beschouwd als universeel en elke telefoon moet met elke lader kunnen werken. Zie

  24. Origineel geplaatst door Marc
    Belachelijk! Als dit al waar is, zit er in de telefoon gewoon een designfout. Nooit mag een onstabiele laadbron het apparaat zelf beschadigen. Als dit echt zo is, had Apple laders moeten verkopen met geïntegreerde kabels, want dan zou elke andere 5V USB bron niet gebruikt mogen worden. En ze willen hiermee dus ook zeggen dat alle accessoires die gecertificeerd zijn hetzelfde laadcircuit aan boord hebben?Laat ze maar bewijzen dat als deze chip kapot is, dat het aan een namaak lader of kabel ligt. De omruilactie van hun eigen lader zegt ook al genoeg over de geleverde originele laders.Zodra Apple begint kabels en laders voor een normale prijs te leveren en ook kabels met meer lengte, dan hoef je die namaak spullen ook niet aan te schaffen.

    jongen, designfout… dit gaat over nep opladers waar geen 5V uitkomt maar een heel varierende spanning, die kan gemiddeld 5V zijn, maar fluctueren tussen de 2 en (ja) 10V, een grote sinusgolf OP de spanning… niks met designfout te maken hier zie je duidelijk dat je niet weet hoe electronica en voedingen in elkaar zitten… lees eens een forum over nepvoedingen. je kan zowel zeggen dat de 5V ingang tegen 220V moet kunnen ook..

  25. Origineel geplaatst door willem vr
    Dit soort beschadigingen is vrij simpel en goedkoop te voorkomen door het inbouwen van een beveiliging in het toestel. Door dit niet te doen maakt Apple extra winst: iPhone is iets goedkoper (centenwerk) en er worden meer legale -lees meer winstgevende- kabels verkocht.Inderdaad minachting door Apple van de klant.

    eerder omgekeerd, betweterigheid van een beperkte groep ‘zeurklanten’ ten opzichte van een electronicaconcern die héél goed weet waarmee ze bezig zijn! nepladers moeten bij de BRON aangepakt worden, en niet met de vinger naar Apple wijzen! dit is absurd, de omgekeerde wereld!

  26. Weet je hoe snel die officiële opladers van Apple stuk gaan en daar niet van ze zijn veelte kort ik moet mijn hele stekkerdoos op bed leggen wil ik op mijn iphone kunnen als die aan het opladen is.

  27. Ik snap ‘t niet.

    Verschillende voltages? Ik gebruik de iPad en iPhone adapter door elkaar voor de iPhone.

    De voltages van die adapters verschillen. Overigens ook tussen de oude iPad 1 en de nieuwere iPads.

    Gaat m’n iPhone dan ook stuk?

  28. Heb inmiddels drie van die oranje 2 meterkabels bij de Hema gekocht voor ik meen 8.95, met twee Iphone 5 adapters erbij, goedgekeurd door Apple volgens de beschrijving.Die laden goed op en voelen ook degelijker aan vlakbij de aansluiting.Overigens gaan ze wel via een originele Iphonestekker in het stopcontact.

  29. Origineel geplaatst door tim
    De voltages van die adapters verschillen.

    De “voltages”, of beter gezegd de spanning, is voor alle USB-laders 5 Volt. De laadstroom van de iPhone lader is ca. 1.000 mA en die van de iPad ca. 2.000 mA (of 2.100 mA). Dus, de laadstroom kan wel verschillen maar niet de spanning.

  30. Apple verstrek de opladers gratis, moet kunnen voor de prijs die Apple berekend.
    Het zou een service kunnen zijn van Apple, misschien binnenkort?

  31. Ik gebruik ook een onofficiële kabel icm de goede adapter…. Puur omdat die kabel 3 meter is en ik op de bank kan zitten met mijn telefoon en niet ernaast op de kast moet gaan liggen als ik wil bellen of iets anders wil doen terwijl hij laadt. Als Apple nu die snoeren eens wat langer zou maken zouden er stuk wat minder mensen onofficiële kabels gebruiken denk ik….

  32. Ik heb het opgezocht, kan niet de directe link vinden.

    Maar dit geeft mij een heel erg: “Wij van WC-Eend raden WC-Eend aan” gevoel.

  33. @johannes: Gratis? Hoe zie je dat voor je?

  34. @tim: lijkt me niet, aparte voltages worden waarschijnlijk toegepast

  35. Hoe zit het nu met opladen in de auto? Al dan niet met een officiële Apple kabel of andere USB kabel? Daar komt geen stekker aan te pas, slechts de kabel en een verloopstuk voor in de sigaretten aansteker.

    Wat zeggen de experts daar van?

  36. Grootste lulkoek ooit, en al is het waarheid is de kans hooguit 0,08% max.

    Ik gebruikte op me I3, I4, nu i5 allemaal ebay kabels, tig kabels versleten, als de iphone niet meer oplaad ligt het altijd aan de kabel, nooit aan de iPhone zelf. Je gooit de kabel weg pakt een ander en probleem opgelost.

  37. Ik gebruik al 2 jaar een “chinese” kabel van 5 euro, geen probleem!

  38. Ik geloof er geen bal van, dan zou opladen via computer ook slecht zijn? :s
    Sowieso maakt een kabel niks uit, die transporteert energie, niks meer niks minder, kabel gaat echt niet ineens voltages tweaken, bestaat gewoon niet en trouwens er zijn ook verloopstukjes te koop ook van Apple zelf die je op elk mini USB kabeltje kan aansluiten.

  39. Ik gebruik zelf ook alleen de officiële kabels opladers van Apple, of gecertificeerd (betreft de autolader).

    Een iPhone kost al gouw 500 euro, dan vind ik ook niet dat er gejammerd hoeft te worden over 20-30 euro voor een oplader.

    Als het gaat om de kwaliteit van de kabels van Apple, laat dat vaak nog wel de wensen over. Het begint vaak na een jaar te verpulveren, waardoor er al snel interne kabelbreuken ontstaan. Ze kunnen mij toch niet vertellen dat dat wel goed is voor een iPhone, als die kabels zo snel slijten.

    Bij mij is de meegeleverde kabel van mijn vorige iPhone nog nooit kapot gegaan, omdat ik het nooit ergens mee naar toe nam en altijd op de zelfde plek bleef liggen, maar bij mensen die veel op stap zijn en de kabel overal mee naar toe nemen schijnt dit toch een veel voorkomend probleem te zijn.

  40. @obi: Juist en ik snap de mensen ook niet ze willen wel “dure” Apple producten zoals de iPhone hebben. Maar de lader moet dan zo goedkoop mogelijk zijn.

  41. Origineel geplaatst door obi
    Ik zie een aantal halve waarheden voorbij komen en een aantal mensen hebben m.i. een verkeerde perceptie.De Lightning kabel/aansluiting is duurder omdat Apple een aparte ‘verificatie’ chip in die kabel gebruikt. Deze chip is relatief duur en er is geloof ik nu nog maar 1 chip fabrikant die deze chips maakt. Dat verklaart de hogere prijs. Op deze manier wordt het functioneren van de kabel een triviaal onderdeel van de iPhone/iPad, dat lijkt me ongewenst.Iets over goedkope opladers. Goede opladers (die ook duurder zijn), hebben betere elektrische bescherming, zijn beter in staat om constante stroom te leveren bij wisselende belastingen, zijn elektrisch beter ontworpen (meer beveiligingen en gaan langer mee. Goedkope opladers zijn minimaal en kunnen gevaar opleveren voor elk apparaat dat ze opladen. Alhoewel het niet vaak voorkomt hebben slechte opladers al doden veroorzaakt (bv in China) en branden gestart. Hieronder een artikel waarin goede vs goedkope opladers worden vergeleken. Meten = weten en de conclusie is, is dat goedkope opladers nauwelijks datgene kunnen leveren waarvoor ze gemaakt zijn en in bepaalde situaties gevaren opleveren. Het is niet zo dat Apple maar hun producten ‘robuust’ moet maken voor goedkope opladers, goedkope opladers moet je gewoon mijden.. En Apple laders zijn inderdaad duurder, maar het risico van brand, beschadiging of dodelijke ongelukken sluit ik liever uit, dan betaal ik maar een hogere prijs.http://www.righto.com/2014/05/a-look-inside-ipad-chargers-pricey.html

    Hiér sta ik nu volledig achter… Veel mensen kriepen en janken maar degelijkheid kóst meer geld, de prijs die Apple vraagt voor hun laders zijn 1000 % gerechtvaardigd, de service zit er dan ook in gerekend, en niemand geeft een service als Apple… Loop na twee jaar maar eens met een gammele S@msung terug…

  42. Ik snap het probleem niet zo, alle apparaten horen hun originele lader te hebben. Als die stuk gaat heb je recht op een vervanger lijkt mij, of je koopt een nieuwe (originele). Niet alleen telefoons maar ook laptops etc. Ik heb zo vaak laptops stuk zien gaan door niet originele laders…

  43. Die 1300A serie laders van Apple geeft ook kortsluiting dus het is allemaal overbetaalde troep
    Alleen de niet-Apple laders zijn dus gegarandeerd riskier ?
    Wat een amateuristisch zootje…

  44. Ik koop nooit meer een neppe iphone/wat dan ook-kabel. Ondanks dat ik een hekel heb aan de prijzen die Apple vraagt en dat ik er toe wordt verplicht.

    Ik heb namelijk 3x(!) mijn macbook-moederbord doorgebrand met zo’n ding. Mensen, echt, DOE HET NIET.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.