Onderzoek: ‘Grootste concurrent van de iPad is de iPhone 4S’

De grootste concurrent van Apple op de tabletmarkt is niet Amazon of Samsung maar Apple zelf. Dat blijkt uit de analyse van onderzoeksbureau van IHS's iSuppli die de introductie van de iPhone 4S in oktober de belangrijkste concurrent voor de iPad noemt.

Grootste concurrent van de iPad is de iPhone 4SApple is de onbetwiste leider in de tabletmarkt, maar moest in het laatste kwartaal van 2011 wel wat marktaandeel inleveren. De grootste concurrent van de iPad was niet de Amazon Kindle Fire of de Samsung Galaxy Tab maar haar eigen iPhone 4S. Volgens een onderzoek van IHS iSuppli was de destijds zojuist introduceerde iPhone de belangrijkste reden dat het marktaandeel van Apple op de tabletmarkt terugliep van 64 naar 57 procent.


Door de introductie van de iPhone 4S in oktober besloten meer mensen hun geld hieraan te besteden in plaats van een iPad. Volgens onderzoekster Rhoda Alexander van IHS iSuppli had de relatief goedkope Kindle Fire minder invloed op het eventuele aanschaffen van een iPad dan de iPhone 4S. Omdat mensen maar een beperkt gedeelte van hun inkomen kunnen besteden aan Apple-producten moest er door de iPhone 4S meer gekozen worden.

Na Apple wist Amazon de meeste tablets te verkopen in het vierde kwartaal van 2011. Hierbij is gekeken naar de globale cijfers dus dat betekent dat in één kwartaal tijd Amazon meer tablets wist te verschepen dan Samsung. Gekeken over het hele vorige jaar is Samsung wel de grootste tabletmaker na Apple. Ook Barnes & Noble en Asus zijn in de top vijf van grootste tabletfabrikanten te vinden.

iSuppli tablets 2011

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.