Onderzoek: ‘We gebruiken gemiddeld 9 apps per dag’

Smartphone-bezitters gebruiken dagelijks zo'n 9 apps en maandelijks zo'n 30 apps, blijkt uit nieuwe cijfers. We brengen bovendien steeds meer tijd in apps door. Maar in welke landen zitten de fanatiekste appgebruikers?

Smartphone-bezitters brengen meer dan ooit tijd in apps door. Per dag openen ze gemiddeld 9 apps en op maandbasis gaat het om 30 apps. Dat blijkt uit de nieuwste onderzoekscijfers van App Annie. Het openen van apps is een dagelijkse bezigheid, blijkt uit de cijfers. Landen die qua app-gebruik voorop lopen zijn India, Brazilië, China, Zuid-Korea, Verenigde Staten, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Japan en Mexico.


App Annie smartphone-gebruik

App Annie ontdekte ook dat die 30 apps ongeveer een derde tot de helft uitmaken van het totaal aantal apps op een smartphone. Dat betekent dat het overige deel nauwelijks wordt gebruikt.

iPhone-bezitters gebruiken meer apps

iPhone-gebruikers blijken meer apps te gebruiken dan hun vrienden met een Android-toestel. Wel spelen Android-gebruikers 30 procent meer games. Misschien klinkt het aantal van 9 apps per dag nogal hoog, omdat uit eerdere onderzoeken (bijvoorbeeld van Forrester) bleek dat mensen vaak niet meer dan 5 apps actief gebruiken. Het verschil is echter wel te verklaren: Forrester keek alleen naar zelf geïnstalleerde apps, terwijl App Annie ook de standaardapps meetelt. Als je de Agenda- en Telefoon-app opent zijn dat alweer twee stuks.

Maandelijks appgebruik in landen

Onder app-experts heeft de verhouding 30 apps per maand en 10 apps per dag een eigen naam gekregen, namelijk 30:10. Smartphone-bezitters gebruiken het meest tools, gevolgd door sociaal netwerken (iOS) en communicatie (Android). Productiviteitsapps zijn zowel op iOS als Android populair. De meeste sessies zijn te vinden in dating-apps: die starten we gemiddeld vier keer per dag op.

Apps per dag in verschillende landen

De tijd die we doorbrengen in apps is de afgelopen twee jaar toegenomen. Amerikanen brengen per dag zo’n 2 uur en 15 minuten in apps door. In Zuid-Korea, Brazilië, Mexico en Japan ligt dat nog iets hoger: 3 uur per dag.

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 mei 2017 om 15:05
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.