Omzet App Store 10 miljard dollar in 2013

De App Store heeft 10 miljard dollar omzet geboekt in 2013. Dit maakte Apple bekend in een persbericht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

app store feature feestApp Store-klanten hebben in 2013 ruim 10 miljard dollar omgezet. Dit heeft Apple bekendgemaakt in een persbericht. Alleen in december 2013 werd er 1 miljard dollar uitgegeven aan apps. In die maand werden er in totaal drie miljoen iOS-apps gedownload, waarmee december 2013 volgens Apple de meest succesvolle maand voor de App Store tot nu toe is.


Apple stelt dat ontwikkelaars tot nu toe 15 miljard dollar hebben verdiend in de App Store. In juni 2013 kondigde Tim Cook aan dat er sinds de introductie van de App Store (in 2008) 10 miljard dollar was betaald aan ontwikkelaars. In een half jaar tijd is dus al de helft van het eerdere totaalbedrag uitgekeerd; een enorme groei.

Apple noemt de apps Heads Up, Moves, Afterlight en Impossible Road de grootste verrassingen van 2013. Software-topman Eddy Cue is enthousiast in een persbericht over de behaalde mijlpaal:

We willen al onze klanten hartelijk bedanken. Zij hebben er immers voor gezorgd dat 2013 zo’n ongekend succes is geworden voor de App Store. We hadden tijdens de feestdagen een werkelijk subliem aanbod apps in de App Store en we zijn benieuwd wat de ontwikkelaars ons in 2014 zullen voorschotelen.

Het was te verwachten dat december 2013 een belangrijke maand zou zijn voor Apple. Niet alleen werden er bijzonder veel apps afgeprijsd vlak voor de feestdagen, maar in het weekend van november op december waren er ook veel app-aanbiedingen vanwege Black Friday.

Eerder vandaag schreven we nog over een onderzoek van Piper Jaffray-analist Gene Munster, die aantoont dat populaire apps gemiddeld duurder zijn voor Android dan voor iOS. Een eerder onderzoek uit 2013 stelde echter al dat driekwart van de mobiele app-omzet afkomstig is van iOS, terwijl 18 procent wordt gegenereerd door Android. Gemiddeld duurdere apps leiden dus niet automatisch tot een gelijkwaardige omzet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.