Find Old Apps: zoek apps voor oudere iPhones, iPads en iPods

Met Find Old Apps kun je iOS-applicaties vinden die nog worden ondersteund door oude iPhones, iPads en iPods.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Find Old AppsDe minumumvereisten voor een app staan altijd in de App Store vermeld, maar je kunt niet zoeken naar bijvoorbeeld alleen een app die werkt op een iPhone met iOS 3.1.3. Lastig voor bezitters van oudere iDevices, die nieuwe versies van iOS niet kunnen installeren en daardoor een veel beperkter appkeuze hebben. De website Find Old Apps biedt gelukkig uitkomst. Hiermee kun je zoeken naar apps die nog worden ondersteund door eerdere iOS-versies.

Je kunt op Find Old Apps zoeken naar apps die worden ondersteund door iOS 3.1.3, iOS 4.2.1 en iOS 5.1.1. Dit zijn de laatste iOS-versies ondersteund door de originele iPhone, de iPhone 3G, 1e/2e/3e generatie iPod touch en de originele iPad. Het appoverzicht van Find Old Apps kan ook worden gesorteerd op de laatste updatedatum, zodat je zelfs kunt kijken of een app nog is bijgewerkt sinds het verschijnen van een bepaald model.

Een beperking is dat Find Old Apps alleen zoekt in de Amerikaanse en Canadese App Store. Nederlandse of Belgische apps zul je dus niet vinden in het overzicht. Na een snelle test constateerden we ook dat sommige apps inmiddels al niet meer in de App Store staan. Find Old Apps moet vooral gezien worden als een snelle filtertool als je wilt kijken welke apps er voor jouw “oudje” nog beschikbaar zijn in een bepaalde categorie.

Bezitters van oudere iDevices hebben het sinds september 2013 ook een stuk makkelijker: Apple maakte het toen mogelijk om oudere versies van apps te downloaden als de huidige versie niet door jouw iDevice wordt ondersteund. Dan moet er uiteraard wel ooit een versie van de betreffende app zijn verschenen die nog ondersteund werd door die specifieke firmwareversies.

Meer informatie: Find Old Apps

Naar aanleiding van een tweet van @paul_van_dijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 13:07
Categorie Apps
Onderwerpen ios 3, ios 4, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.