iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

‘iOS App Store verantwoordelijk voor driekwart omzet mobiele apps’

Uit onderzoek van Canalys blijkt dat de iOS App Store verantwoordelijk is voor 74 procent van alle omzet gemaakt met mobiele applicaties.

App StoreDe iOS App Store is verantwoordelijkheid voor 74 procent van alle omzet gemaakt met digitale applicatiewinkels. Dit blijkt volgens Reuters uit een onderzoek van Canalys. In totaal werd er in het afgelopen kwartaal 2,2 miljard dollar aan omzet geboekt, waarvan dus ongeveer 1,6 miljard dollar te danken was aan de App Store voor iPhone, iPad en iPod touch. Android’s Google Play-store genereerde 18 procent van de omzet.


Een ander onderzoek van App Annie stelt dat Google’s applicatie-omzet 38,5 procent van Apple’s cijfers is. Er is wel sprake van groei binnen Android: een jaar geleden was de Google Play-store slechts een tiende van de iOS App Store qua omzet. Toch is het noemenswaardig dat de iOS App Store nog steeds groot is: volgens de onderzoekers heeft 70 procent van alle smartphones namelijk Android, wat betekent dat de iOS App Store met een kleiner publiek veel meer omzet boekt.

Canalys denkt dat Google niet zo snel Apple zal inhalen wat betreft App Store-omzet. Slaagt het bedrijf hier toch in, dan zal dit pas rond 2016 gebeuren. Hoewel er een groot verschil in de gemaakte omzet is, zegt App Annie dat het aantal app-downloads via Google Play inmiddels 90 procent van het aantal App Store-downloads is.

De hoge omzet werd grotendeels uitgekeerd naar ontwikkelaars. Apple neemt 30 procent van alle omzet die ontwikkelaars in de App Store maken.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.