OLO wil iPhone-compatibele notebook maken

OLO Computer is een notebook waar je de iPhone kunt insteken. Het idee is een uitbreiding van de functionaliteit van de iPhone, met een apparaat waarop je makkelijker kunt typen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

olo computerOLO is de naam van een nieuw apparaat dat eruit ziet als een mini-notebook of netbook. Het verschil is alleen dat je er een iPhone in kunt steken en het scherm als trackpad kunt gebruiken. OLO heeft de door een iPhone aangedreven netbook bedacht, maar het is nog niet bekend wanneer ‘ie in de winkel ligt. Het idee is wel wat te vergelijken met de Palm Foleo, de nooit uitgebrachte notebook van Palm die als een uitbreiding voor de mobiele telefoon was bedoeld.

Een soortgelijk concept is er ook voor Windows Mobile: met de RedFly kun je een notebook koppelen aan een Windows Mobile-toestel. Het verschil is alleen dat de verbinding met de RedFly via Bluetooth of een kabel wordt gemaakt. De mobiele telefoon wordt geen onderdeel van het apparaat zelf. Bij het apparaat van OLO is dat wel het geval: daar steek je de iPhone fysiek in het apparaat. Op de foto van de OLO Computer is op het scherm zelf echter een screenshot van Mac OS X (de desktopversie) te zien.

Heeft zo’n idee toekomst? Palm blies het idee van de Foleo af (tijdelijk, maar grote kans dat het definitief is) en de RedFly is in prijs gezakt van $499 naar $199. Specificaties en een lanceerdatum zijn nog niet bekend. Er is een kans dat de OLO vanaf 14 oktober niet meer interessant is – als Apple wellicht zelf een netbook uitbrengt.

Meer info: Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2008, 6:48
Categorie iDevices
Onderwerpen netbook, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.