Reacties voor: ‘Officiële Apple-lader veel veiliger dan nepladers’

Onofficiële iDevice-opladers zijn veel onveiliger, zo blijkt uit een uitgebreid onderzoek van Ken Shirriff.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Als ik dus voor 2 euro een neppe koop heb im voor 12 euro totaal een echte

  2. Is er dan ook een verschil in kabels?
    Heb een nepoplader gekocht samen met kabel. Toen ik voelde hoe licht en broos de stekker was, heb ik besloten van hem niet te gebruiken, hij ligt in lijn auto voor een noodsituatie.
    De kabel gebruik ik wel, deze met een autostekker die ik bij mijn tomtom gps heb gekregen. Denk niet dat er aan een kabel veel mis kan zijn?

  3. Het omruil programma is helaas eind vorig jaar afgelopen.

  4. Klopt toch wel als een bus. Alle nepkabeltjes die ik heb gekocht worden of warmer, of het duurt langer met opladen.
    Duidelijke verschillen iig. Ik laad die dingen ook niet ‘s nachts op.

  5. Ik heb hier ook last van sinds iOS 7. Toen had ik van een site, genaamd iParts4U (nooit iets kopen!), een 12W adapter gehaald, voor maar 12 euro. Bleek dus mooi niet te werken op iOS 7!

    Geen geld terug of niks! Stelletje oplichters!

    Heeft de iCulture Shopknaller geen 12W adapter in de aanbieding….? 🙂 Want die vertrouw ik tenminste!

  6. Twee medewerkers in de Apple store in Orlando hebben mij wel mooi een verkeerde magsafe adapter verkocht. Stelletje prutsers.

  7. Dus omdat 1 neplader niet goed is zijn ze dat allemaal? Wat een ‘onderzoek’.

  8. Nep snoertjes icm originele lader werken ook niet. Wel jammer want je kunt ze in langere uitvoeringen kopen

  9. Zou me verbazen als het anders om zou zijn. Je mag toch ook wel verwachten dat je voor apple producten kwaliteit terug krijgt? Niks bijzonders aan

  10. Ik heb naast de laders van mijn iPad en iPhone nog een dual USB lader gekocht gehad en die werkt prima, maar ik gebruik hem vooral om niet oid toestellen op te laden of als ik op verplaatsing ben durf ik mij iPhone er wel ophangen.
    Het nadeel van de namaak laders is dat ze meestal onder 1A zitten en dus ook traag opladen, allicht om oververhitting tegen te gaan.

  11. Ach zolang de officiële Apple laders binnen een dag kapot gaan, en je vervolgens kunt fluiten naar garantie, koop ik wel een paar neppers …

  12. @evad1st: Sinds wanneer gaan de originele laders binnen één dag kapot…? Ik doe er althans jaren mee hoor.

  13. Een maand gewacht op wat spulletjes uit China, het metalen binnenwerk van m’n oplaadsnoer bleef meteen al in m’n 4s vastzitten na opladen, het plastic omhulsel trok ik gewoon los. Met secondelijm weer vastgemaakt maar heb er niet zoveel vertrouwen meer in.

  14. Beetje onzin onderzoek, lijkt me logisch dat er weinig speciaals is aan een 2e lader, maar hij doet wat die moet doen.

    Ik koop ze altijd in 3-4 stuks tegelijk, doe ik maanden mee en ben ik maar paar euro kwijt. beter dan in een klap 20e.

  15. Het zal best wel zo zijn dat er exemplaren zijn die ronduit van slechte kwaliteit zijn, maar er zijn ook opladers die niet van Apple zijn en wel van goede kwaliteit zijn. En over de kabels: mijn Apple Lightning kabel is kapot gegaan laatst, heb nu een nieuwe, enige is dat ie wat warmer wordt omdat ie een aluminium omhulsel om het USB en Lightning gedeelte heeft. Overigens is ie wel door Apple gecertificeerd, dus dan heb ik er wel vertrouwen in.

  16. Ik heb mijn oplader als sinds de ipod mini van 2004 en doet het dus inmiddels al 10 jaar, gewoon zuinig zijn op je spullen.

  17. If you pay peanuts, you buy monkeys

  18. ‘Officiële Apple-lader veel veiliger dan nepladers’

    Als wat hij zegt feitelijk klopt, dan kunnen we dit als conclusie aannemen en de aanhalingstekens laten vallen, toch?

    Het is via een inruilprogramma bijvoorbeeld mogelijk om voor 10 euro je neplader om te ruilen voor eentje van Apple.

    Het gelinkte artikel en Apple’s website melden dat deze actie langer dan een half jaar geleden is afgelopen.

  19. Origineel geplaatst door Flieps
    If you pay peanuts, you buy monkeys

    De spreuk luidt: “If you pay peanuts, you get monkeys”.

    In het Nederlands wordt in plaats daarvan vaak “goedkoop is duurkoop” gebruikt.

  20. Origineel geplaatst door Maurice Hooijmans
    Sinds wanneer gaan de originele laders binnen één dag kapot…? Ik doe er althans jaren mee hoor.

    ok met de meeste ook (mijn ipad1 en iPhone 3G laders werkten nog, maar bij de 5S kreeg ik er een die binnen een dag defect was … En aangezien die k firma borg wil voor ze garantie verlenen heb ik hem maar weggegooid (samen met mijn voorkeur voor Apple) ..

  21. 1 “nep” lader testen een onderzoek noemen… Er zijn anders genoeg 230volt naar USB 5v adapters te koop van goede kwaliteit voor minder dan wat Apple er voor vraagt.

  22. @evad1st: Dus als een of andere ‘firma’ raar doet, dan ga je niet even bij Apple langs om van je 1 jaar Apple-garantie (2 in het geval van consumentengarantie) gebruik te maken om een nieuwe lader te krijgen?

  23. @Maurice Hooijmans: Alle adapters werken met iOS 7. Het kan hoogstens zijn dat je een neppe lightning kabel hebt gekocht. Daar kan de iPhone of iPad aan zien of hij bij apple is gelicenseerd. Het zou dus best kunnen dat je oplader wel origineel is.

  24. Ben sinds kort ook volledig afgestapt van die goedkope rotzooi. Paar weken terug werd ik namelijk wakker met een zwart stopcontact en een zwarte adapter die wat doorgebrand.

    Ik mag blij zijn dat dit zich niet tot een brand naast mijn bed heeft ontwikkeld en mijn 5s geen schade heeft overgehouden aan dit incident!

  25. Origineel geplaatst door Ruud
    Een maand gewacht op wat spulletjes uit China, het metalen binnenwerk van m’n oplaadsnoer bleef meteen al in m’n 4s vastzitten na opladen, het plastic omhulsel trok ik gewoon los. Met secondelijm weer vastgemaakt maar heb er niet zoveel vertrouwen meer in.

    Dat zegt niks, dat was namelijk ook het eerst dat met de kabel gebeurde die bij mijn iPhone 5 in de doos zat. Bij het eerste gebruik trok ik het plastic omhulsel eraf, heb er een half uur voor met Apple moet bellen om een nieuwe te krijgen en zelfs de oude terug moeten sturen..

  26. En dat geldt ook voor de snoertjes aanbieder ‘Koopjedeal.nl”
    Volstrekte rotzooi. Gekocht en gelijk weer weggekieperd.

  27. @Bubbly: Het inruilprogramma is inmiddels inderdaad beëindigd. Excuses, dat had ik uiteraard beter moeten checken voor ik er naar refereerde in dit artikel.

    De titel staat tussen aanhalingstekens, omdat het de bevindingen zijn van één iemand die één lader heeft vergeleken met Apple’s eigen adapter.

  28. @v8x: Ze bedoelen de goedkope varianten je hebt bijvoorbeeld bedrijven een officeele goedkeuring hebben van apple die zijn ook gewoon goed:D

  29. @Bastiaan Vroegop:
    Kunnen we dat niet zelf bevestigen? 😀

  30. Wat een crap. Hoe zit t met die cheapass laders die je met de 4s of 5 meekreeg dan??

  31. Ik koop tegenwoordig voor bijna al mijn usb powered apparaten iPhone 4 laders. Ik heb er nu 4 in de meterkast om mijn 4 raspberry pi`s te voorzien van stroom. Ik vertrouw de rest gewooon niet!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.