office-ipad-microsoft-handen

Komt er naast Cortana nog een Microsoft-assistent naar iOS?

Alsof Cortana op je iPhone nog niet genoeg was, lijkt Microsoft ook aan Office Now te werken: een assistent die een andere belangrijke functie vervult.

Office-Now-Header
Het lijkt erop dat Microsoft naast Cortana aan nóg een digitale assistent werkt die ook naar iOS en Android komt. Een app genaamd Office Now lekte vandaag uit en bevat net iets andere functies dan Cortana.

Office Now werd ontdekt door Neowin, die beweert dat de app op dit moment in een gesloten bètafase verkeert. De digitale assistent gaat je een handje helpen bij het organiseren van je dag en toont daarom alleen de informatie die relevant is op dat moment.

Office Now houdt je automatisch op de hoogte

In de stijl van Google Now gebruikt Office Now verschillende Cards om snel en overzichtelijk info te tonen. Zo verschijnt er bijvoorbeeld automatisch een routebeschrijving, een paar uur voordat je een afspraak hebt. Iedere ochtend zorgt de ‘At a glance summary‘ voor een overzicht van je agendapunten, dit is vanuit het notificatiecentrum op je iPhone te lezen.

Office-Now-Card Office-Now-Card

Het verschil met Cortana

Het grote verschil met Cortana is dan ook dat Office Now je automatisch op de hoogte stelt, omdat het aan de hand van jouw schema weet wanneer je iets nodig hebt. Door Office Now op de achtergrond te laten draaien hoef je in tegenstelling tot Cortana dus niet zelf om iets te vragen.

Of en wanneer Office Now in de App Store te vinden is, is nog niet bekend, maar de screenshots en informatie van Neowin zien er in ieder geval geloofwaardig uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2015, 13:08
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerpen microsoft, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.