Relic-Run

Lara Croft Relic Run: eindeloos rennen met dino’s en Lara

iOS-games laten ons al jaren door tempels rennen, maar Lara Croft Relic Run pakt het net weer anders aan om de moeite waard te zijn.

Relic-Run
Dankzij games als Temple Run hebben we er al heel wat marathons door eeuwenoude tempels op zitten, maar nu we met Relic Run in de schoenen van Lara Croft kunnen kruipen, doen we dat kunstje graag nog eens over.

Lara-Croft-Relic-Run-Screenshot

Als je een willekeurig screenshot van Lara Croft Relic Run ziet, zou je zweren dat het om een nieuwe versie van Temple Run gaat, maar niets is minder waar. Het gaat hier om een volledig nieuwe game, die ook nog eens afkomstig is van een andere ontwikkelaar (Square Enix).

In Relic Run zien we ‘s werelds beroemdste grafrover/archeologe Lara Croft, die tijdens haar zoveelste expeditie op de hielen gezeten wordt door een reusachtige dinosaurus. Rennen geblazen dus, al maken het onregelmatige terrein en de talloze obstakels op de weg dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Door op het juiste moment over het scherm te vegen en te tikken, loods je Lara over afgronden en langs ravijnen en krijg je ook nog de kans om je geweren te legen op kwaadwillende huurlingen en dinosauriërs.

Altijd anders

Iedere run in deze game wordt willekeurig gegenereerd, zodat je nooit hetzelfde meemaakt. Zo nu en dan klim je bijvoorbeeld op een quad en een andere keer duik je spontaan het water in. Hierdoor is er genoeg te zien en te doen om je aan je iPhone of iPad-scherm gekluisterd te houden, zeker omdat de volgende upgrade of een nieuw geweer altijd maar een paar goudstukken van je verwijderd is.

Relic Run ziet er gelikt uit en dankzij de vloeiende animaties en de toevoeging van filmische bossfights is dit meer dan de zoveelste Temple Run-kloon.

Lara Croft Relic Run is gratis te downloaden, maar zoals wel vaker bij dit soort titels, word je om de haverklap herinnerd aan de verschillende manieren waarop je geld kunt uitgeven aan de app. Sneller upgrades vrijspelen bijvoorbeeld, of voorwerpen kopen waardoor je als je het loodje legt direct weer opnieuw kunt beginnen.

Gelukkig zijn deze aankopen nooit verplicht en kun je je ook prima vermaken zonder ook maar een eurocent uit te geven. Uit ervaring blijkt dat de app je accu wel in rap tempo leegslurpt en in combinatie met de verslavende gameplay kan het dus gevaarlijk worden, als je niet in de buurt bent van een stopcontact.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2015, 14:09
Categorie Apps
Onderwerpen endless runner, lara croft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.