Oakley sportbril

Oakley Radar Pace-zonnebril werkt met iPhone-app

Oakley heeft de Radar Pace gemaakt, een zonnebril die je koppelt met een iPhone-app om sportprestaties te meten.

Oakley heeft een nieuwe zonnebril uitgebracht en deze keer kun je er meer mee doen dan je ogen beschermen tegen de zon. Oakley’s Radar Pace is een slimme zonnebril, gemaakt in samenwerking met Intel. Hij is deze week in de verkoop gegaan, al zul je er wel goed naar moeten zoeken.

Oakley sportbril

Oakley Radar Pace

Beide bedrijven hebben twee jaar aan deze zonnebril gewerkt. Intel tekende in 2014 een overeenkomst met Oakley’s moederbedrijf Luxottica en in januari lieten ze de eerste exemplaren zien op de techbeurs CES 2016 en nu zijn ze klaar voor de verkoop. De bril is met je stem te activeren, maar lijkt in de verste verte niet op Google Glass. Met de Radar Pace kun je je gerust op het sportveld begeven, zonder dat je eruit ziet als een nerd.

De $450 kostende Radar Pace-zonnebril heeft loskoppelbare oordopjes en drie microfoons, plus nog een hoop andere sensoren zoals een accelerometer, gyroscoop, barometer, vochtsensor en nabijheidssensor. Vermoedelijk zit Intel’s Curie-chip voor wearables erin.

De bril biedt geen augmented reality- of virtual reality-functies. Als je er doorheen kijkt is het in feite ‘gewoon’ een zonnebril. Alle bediening en coaching vindt plaats met stemtechnologie. En het leuke is: het werkt volgens de makers ook met Siri. Wil je specifieke opdrachten geven, dan kun je ‘OK Radar’ zeggen om een opdracht door te geven. Je kunt bijvoorbeeld info over je workout van de dag opvragen. Via de bijbehorende Radar Pace-app for iOS en Android kun je je persoonlijke doelen invullen en je stats raadplegen.

Toegankelijker dan Google Glass
Met real time coaching krijg je via de oordopjes te horen wat je moet doen. Daarnaast kun je gewoon muziek afspelen via de oordopjes en telefoongesprekken beantwoorden. De bril werkt ook samen met andere fitness-apps. Alles gebeurt hands-free en zonder op een schermpje te kijken. En het mooie is: het ziet eruit als een gewone Oakley-zonnebril. De glazen kun je laten vervangen door andere, voor als je bijvoorbeeld polariserende glazen wilt.

De insteek is dus een stuk simpeler dan bij Google Glass en dat zou wel eens de succesformule kunnen zijn. Je koopt in feite een gewone zonnebril met wat extra’s. Intel’s Real Speech zullen we misschien in nog wel meer producten terug gaan zien, bijvoorbeeld voor in huis. Aanvankelijk werkt het alleen in Engels, Italiaans, Duits, Spaans en Frans.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2016, 14:30
Categorie Accessoires
Onderwerp bril

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.