Salu Pulse+ bloeddrukmeter

Met dit Apple Watch-bandje kun je de hele dag bloeddruk meten

Met Salu Pulse+ kun je de hele dag je bloeddruk meten, dankzij een sensor voor je Apple Watch-bandje of sleutelbos.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Bloeddrukmeters laat je meestal thuis liggen, omdat het wat gek eruit ziet als je de hele dag ermee loopt. Een Canadese start-up heeft nu iets ontwikkeld waarmee je wel de hele dag met een bloeddrukmeter kunt rondlopen. Hij zit verwerkt in een Apple Watch-bandje of in een sleutelhanger. Het heet de Salu Pulse+.

Salu Pulse+ bloeddrukmeter

Salu Pulse+

De makkelijkste manier om de Salu Pulse+ te gebruiken is door het siliconen Apple Watch-bandje van $250 aan te schaffen. Een opblaasbare armband is niet meer nodig. De armband is waterbestendig en gaat een dag lang mee op een batterijlading. Met Bluetooth LE maakt de sensor verbinding met andere apparaten.

Je kunt ook kiezen voor de sleutelhanger, die eveneens $250 kost. Beide apparaatjes kunnen nog meer meten, zoals hartslag, hartslagvariabiliteit, zuurstofverzadiging en activiteitenniveau. Het meeste daarvan lukt ook al met de Apple Watch. De Pulse+ stuurt deze data draadloos door naar de bijbehorende iPhone- of Android-app, zodat je de statistieken nog wat beter kunt bekijken.

Salu Pulse+ sleutelhanger

Je krijgt een notificatie als het weer tijd is om te meten en stuurt je metingen makkelijk door naar een zorgverlener of trainer. Minpuntje is wel dat de Salu Pulse+ niet is erkend als medisch hulpmiddel, dus je gebruikt het puur recreatief of sportief.

Je kunt kiezen uit zwart/aluminium, zalmroze/aluminium en wit/aluminium. Of deze bloeddrukmeter nauwkeurig genoeg is, zal zich nog moeten bewijzen. Feit is wel dat de doelgroep niet zo groot is als voor hartslagmeters in het algemeen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2016, 16:58
Categorie Accessoires
Onderwerpen hartslag, medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.