Instappen in de NS-trein.

NS Reisplanner helpt je binnenkort met stapsgewijze navigatie door het hele OV

De NS komt binnenkort met een nieuwe functie, waarmee je live kunt navigeren door het hele openbaar vervoer. Je ziet dan niet alleen waar je bent, maar hoe je bij je volgende OV-locatie komt. Dat onthulde de NS tijdens het App Pioneers-event waar iCulture bij aanwezig was.

App Pioneers is een evenement waar onder andere appontwikkelaars aanwezig zijn om ervaringen uit de praktijk te delen. Namens iCulture is Jean-Paul Horn (@JeanPaulH) als panellid aanwezig, samen met collega Dimitry Vleugel (@dim) van Androidworld. Daarnaast is Joeri Vos als spreker aanwezig. Hij is werkzaam bij M-Lab, de innovatieafdeling van de NS waar ook aan de Reisplanner Xtra-App gewerkt wordt. Tijdens zijn presentatie onthulde Joeri enkele toekomstige functies voor de NS-app. Met Reisplanner Live krijg je stap voor stap navigatie door het hele OV. Daarnaast komt er een Transport-kaart, waarop je kunt zien wat het omliggend openbaar vervoer rond je huidige locatie te bieden heeft.

NS Reisplanner Xtra krijgt meer OV-navigatie

De Reisplanner Xtra-app biedt sinds enige tijd de mogelijkheid om meer te doen dan alleen je treinreis plannen. De app geeft ook allerlei informatie voor het overige openbaar vervoer, zoals de tram, bus en metro. Een toekomstige versie van de NS Reisplanner-app breidt dit nog verder uit, want de app geeft dankzij Reisplanner Live stap voor stap navigatie door het gehele OV. Je weet dan dus precies waar je heen moet lopen als je bijvoorbeeld van de trein naar de bus moet lopen. Vooral bij een overstap komt dit van pas, zeker als je tussen meerdere vervoersmiddelen moet reizen.

NS Reisplanner Live

Transport-kaart
Een andere toekomstige functie die daarmee samenhangt, is de nieuwe Transport-kaart. Op deze kaart zie je beschikbaar (openbaar) vervoer rond je huidige locatie. Kom je op een voor jou onbekend treinstation aan, dan zie je met de kaart meteen waar de bus precies is. De stap voor stap navigatie staat gepland voor de komende twee kwartalen, terwijl de Transport-kaart in de tweede helft van 2018 komt.

NS Reisplanner Transport map

Realtime Check in en uit met OV-kaart
Een functie die nu al in de app zit maar bewust verstopt zit, is de mogelijkheid om in realtime in- en uit te checken. Momenteel kun je met de NS-app wel al zien of je in- of uitgecheckt bent, maar hier zit wel enige verwerkingstijd en dus vertraging in. Met de realtime-functie gebeurt dit dus op het moment dat je daadwerkelijk in- of uitcheckt. Er zijn ook instellingen om meteen een melding te krijgen als je in- of uitcheckt en wanneer je dat bent vergeten. Dit is dus een handige extra bevestiging dat het in- en uitchecken goed verlopen is.

NS Reisplanner realtime checkin en -uit

Deze functie zit nu dus al in de NS-app, maar is op het moment nog verborgen. Later dit komende kwartaal komt deze functie voor iedereen beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2018, 17:04
Categorie Apps
Onderwerp ns reisplanner
Devices iPad, iPhone
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.