Reacties voor: Tien jaar na eerste versie: NOS Teletekst-app vernieuwd

De NOS heeft versie 4.0 van de Teletekst-app uitgebracht. Deze all-time App Store-klassieker is nu eindelijk aangepast aan de grotere schermen van de nieuwste iPhones en heeft allerlei verbeteringen op de iPad. Helaas zijn er wel reclames toegevoegd.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 41 reacties

  1. Ik vind het knap bijzonder dat mensen de behoefte hebben om op teletekst te kijken.

  2. Snel, makkelijk, geen poespas.
    Helaas, ik ben benieuwd, nu er reclame bijgekomen is, of het dan log en trager gaat worden. He, wat is dat toch jammer. Het is toch een overheidsinstelling?!?

  3. Dus niet updaten. Geen reclames, mooi. Teletext was één van de weinige nieuwsapps die geen reclame had.

  4. Snap ook totaal niet wat per heden nog de toegevoegde waard is van teletekst. Alle informatie is al beschikbaar in apps die vele malen beter leesbaar zijn..

  5. Blijft de beste nieuws app

  6. Werkt altijd nog het beste als ie even snel nieuws of voetbaluitslagen wilt bekijken.

  7. Welkom in de jaren ‘80.

  8. Ik ben gestopt met lezen na reklamebanners. Laat maar. Heb je er al voor betaald, dan nog reclame op je scherm.

  9. @Martin:

    Ja en….. je punt?? Niet alles heden ten dagen is beter dan vroeger en omgekeerd.

  10. Origineel geplaatst door Martin
    Welkom in de jaren ‘80.

    Haha je luistert natuurlijk ook geen fm radio meer omdat ze dat in de jaren 80 ook hadden. Wat goed is, is goed. Gewoon nieuws zonder stemmingmakerij alla telegraaf.

  11. Ik vind het prachtig dat Teletekst nog steeds zo populair is! Gewoon leuk en lekker simpel. En het werkt nog steeds prima. Op 1 pagina alle belangrijkste nieuwsberichten, aanklikken en dan op 1 pagina kort en krachtig het bericht. Ongeveer halverwege jaren 80 de eerste ‘on demand’ nieuwsvoorziening op je tv. Duurde een tijdje voordat het populair was, maar nog altijd kijken giga-veel mensen naar Teletekst op TV en ook op de app.

    Juist mooi dat het logo en lettertype ook in de app zo “old school” zijn gehouden. Op de televisie kon het niet anders, maar leuk dat het zo simpel gebleven is! 👍 (ik zie trouwens nog geen verandering in de app en ook geen update)

  12. Ik geniet van radio10 80s hits, beste muziek ooit draai zelf ook op cassette en plaat gezellig! Teletext is idd heel fijn, wanneer je er mee begonnen bent in de tijd vd dikke tv stop je niet eerder met gebruik dan wanneer men t eruit gooit.

  13. @Micha: Niet raar hoor. Voor mij nog steeds één van de meest officiële nieuwsbronnen. Normale Hollandse zinsbouw. Weinig spelfouten. Kan NU.nl nog een voorbeeld aan nemen.

  14. Teletekst blijft handig, lekker basic om snel voetbaluitslagen te bekijken. Met reclames is het voor mij einde teletekst, kijken hoelang de app en nog doet zonder update

  15. Gewoon de webversie gebruiken. Sneller dan de app en geen reclame.

  16. Prima app Teletext, heb geen last van reclamebanners. Ik gebruik wel AdGuard pro advertentie/reclameblokker. Ook is de instelling ‘gepersonaliseerde advertenties’ uitgeschakeld, zoals in het artikel staat beschreven.

  17. Prima App! Lekker snel en makkelijk! Teletekst is nog steeds voor mij de manier om snel belangrijk nieuws te lezen en files en voetbalstanden te zien!

    Tot nu toe overigens nog geen reclames gezien op mijn iPhone 7 Plus

  18. Letters zijn wel kleiner geworden.. Je kan aangeven dat je geen reclame wil zien. Blijkbaar is daar ruimte voor gereserveerd want beeld ik kleiner geworden. NOS is toch publiek geld? Waarom reklame dan?

  19. Ik ben een trouwe gebruiker maar de 5 lettertypes in deze nieuwe versie zijn allen slechter leesbaar (te klein) dan het lettertype dat ik in de vorige versie gebruikte.
    Dit is in het verleden ook met een update gebeurd. Na veel geklaag is toen het oude lettertype weer teruggekomen. Waarom weer dezelfde fout maken?

    Graag met een update het vorige lettertype weer als optie terugbrengen!

    Een iPhone XS-gebruiker

  20. Vooral voor het laatste nieuws (pagina 101) is dit de ideale app. Klassieker maar voldoet nog steeds. En… zeer actueel en relatief onafhankelijk.
    De tekst is op mijn iPhone 7 wel heel erg klein geworden. Eigenlijk te klein.

  21. Prima app en geen reclame bij mij zichtbaar.

  22. Teletext is voor mij een prima app, geen reclame zichtbaar, standaard is het bij mij uitgeschakeld.

  23. Heb mij altijd afgevraagd waarom mensen nog naar die jaren 80 app kijken. En, waarom er nog euro’s gebruikt worden voor een update. Al 25 jaar achterhaald is mijn bescheiden mening.

  24. Met afstand de beste nieuwsbron. Alles wat echt belangrijk nieuws is kort weergegeven en zeer betrouwbaar. Plus allerlei andere makkelijke dingen in 1 app verzameld, weer, verkeer, sport, beurs. Er is zoveel te vinden op die oagina’s!!

  25. @Leo: Idd bij mij ook NPO2 of Radio 10 heerlijk, vind het ook veel fijner luisteren dan Spotify.
    Op werk ook oude radio met mooie lange antenne eraan, en ook deze app werkte prima (donker vlak met tekst).

  26. Welke goochemerd bij de NOS heeft er geregeld dat Mijn Favorieten niet meer apart staan en dus niet rechtstreeks te openen zijn?

  27. Fijne app, maar op mijn 6S na de update helaas nauwelijks te lezen, jammer.

  28. Top app!
    Snelste manier om in 1 oogopslag de het nieuws, weer en voetbaluitslagen te zien. Zonder poespas en overdreven koppen. Voor het eerst twijfel ik nu wel of ik een app moet updaten als ik het commentaar hierboven lees.

  29. Blijft een favoriete app. Is er iets gebeurd in Nederland, op teletekst zie je in 1 oogopslag wat er aan de hand is. Voetbaluitslagen, even snel 818 kijken. Een app die z’n tijd overleefd heeft. Wel jammer dat je in de nieuwe opzet een favoriet niet meteen in 1 tap kan kiezen, nu moet je het in 2 stappen doen.

  30. Het lettertype is kleiner geworden. Niet fijn.

  31. Ook op mijn 6+ is het niet best. De app gebruikt niet het hele scherm meer. Het lijkt alsof ik nu kijk naar hoe de app erop een iPhone 5 scherm eruit ziet.

  32. Origineel geplaatst door iSan
    Snel, makkelijk, geen poespas.

    Helaas, ik ben benieuwd, nu er reclame bijgekomen is, of het dan log en trager gaat worden. He, wat is dat toch jammer. Het is toch een overheidsinstelling?!?

    Toch niet vreemd. Op publieke tv en radio is toch ook reclame te zien en horen.

  33. Laatste update teletekst app is een misser.
    Op iPhone 6s plus is de app nu zeer slecht leesbaar. En dit is niet te verbeteren dood een ander lettertype te kiezen.
    Jammer.
    Graag de vorige versie terug.

  34. Lettertype is veel te klein. Graag mogelijk maken om het oude lettertype weer te kunnen kiezen.

  35. Jammer van het te kleine lettertype, is voor mij dus geen verbetering, tekst is moeilijk leesbaar geworden

  36. Helaas werkt deze App bij mij niet meer. Bij mijn vrouw wel (zelfde iPhone, zelfde iOS). Opnieuw geinstalleerd, iPhone gerestart, WiFi gereset, maar nog steeds noppes.
    Jammer, jammer. Wie heeft dit euvel ook?

  37. Origineel geplaatst door iSan
    Snel, makkelijk, geen poespas.
    Helaas, ik ben benieuwd, nu er reclame bijgekomen is, of het dan log en trager gaat worden. He, wat is dat toch jammer. Het is toch een overheidsinstelling?!?

    Tja, de huidige regering bezuinigt op de NPO …en die is de baas over de NOS. ‘Verrassend’ hoor dat er nu reclames worden toegevoegd (net als vroegâh op de buis)!

    Die letters mogen wel wat groter inderdaad, al kan ik het prima lezen op m’n Plus; verder lijkt het ook sneller te werken. Top.

  38. Bedankt voor de reacties.

    Ik lees dat er gereageerd wordt op reclames, daar kan ik helaas weinig aan doen.

    Verder lees ik reacties op de lettergrootte. We hebben bij de herbouw van de NOS Teletekst app zgn spacing aangebracht tussen letters. Omdat dit gangbaar is in lettertypen en fijn leest. Omdat spacing wat ruimte kost, is dit iets ten koste gegaan van lettergrootte.

    We hebben nu besloten dit weer terug te draaien. In de laatste versie van de app die deze week is uitgebracht hebben we de spacing weer verminderd waardoor letters wat meer tegen elkaar aan geplakt zijn. Met de ruimte die dit oplevert hebben we de letters weer groter gemaakt.

    Dus als je de letters van de NOS Teletekst-app te klein vond -> update de app.

    Vriendelijke groet,

    Tom van den Broek
    NOS

  39. @Hannelore: De favorieten zitten onder het sterretje.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.