NL Alert instellen iPhone

Overheid stuurt NL-Alert controlebericht om 12:00 uur (6 juni)

De Nederlandse overheid verzendt op maandag 6 juni om 12:00 uur weer een NL-Alert controlebericht, om te controleren of je toestel de alarmmeldingen wel ontvangt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vandaag om 12:00 uur verstuurt de Nederlandse overheid weer een NL-Alert controlebericht. Daarmee kun je controleren of jouw iPhone wel goed is ingesteld om de meldingen te ontvangen. Je kunt er ook mee achterhalen of jouw toestel geschikt is. Met NL Alert word je via een bericht op de hoogte gebracht van een noodsituatie in de buurt en wat je bij zo’n situatie moet doen.


NL-Alert

Controlebericht NL Alert

Al sinds 2012 worden er controleberichten verstuurd in Nederland en sindsdien zijn er al meer dan honderd berichten verstuurd aan direct betrokkenen bij situaties zoals brand, noodweer, overstromingen of het onschadelijk maken van een opgegraven bom. Om zeker te weten dat je de melding ontvangt kun je vandaag om 12:00 uur klaar gaan zitten voor de test. Er verschijnt een tekstbericht op je iPhone met de melding dat het slechts om een test gaat.

Zo ziet het eruit:

NL-Alert controlebericht op 6 juni

Zo stel je NL-Alert in

Je kunt alleen NL-Alert controleberichten ontvangen als je een geschikt toestel hebt én de functie hebt ingeschakeld. Voor NL-Alert heb je minimaal een iPhone 4s met iOS 7 nodig.

Zo stel je het in:

  1. Ga naar Instellingen > Berichtgeving.
  2. Blader helemaal omlaag.
  3. Achter Noodmeldingen zet je de schakelaar op groen.

Hou er wel rekening mee dat NL-Alert impact heeft op je batterijduur.

NL-Alert nu op alle 4G-netwerken

Het meest recente controlebericht van NL-Alert vond plaats op 7 december 2015. Op dat moment hadden Vodafone, T-Mobile en Tele2 hun 4G-netwerken nét op tijd geschikt gemaakt voor de alarmdienst. Dat was nodig, want op 1 december 2015 liep de deadline voor providers af. KPN maakte het 4G-netwerk eerder al geschikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2016, 11:54
Categorie Diensten
Onderwerp nl-alert
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.