NL-Alert

Nederlandse overheid test vandaag (7 december 2015) weer NL-Alert

De Nederlandse overheid test vandaag weer de alarmdienst NL-Alert. Deze dienst werkt nu ook op 4G-netwerken, maar je moet je telefoon wel goed instellen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

NL Alert 7 december

Het is weer zover, er staat een nieuwe test gepland voor NL-Alert. Rond 12:00 vandaag (maandag 7 december 2015) wordt het Nederlandse alarmsysteem opnieuw getest. Correct ingestelde telefoons ontvangen rond die tijd vanzelf een testbericht van NL-Alert. De Nederlandse overheid gebruikt NL-Alert om burgers snel op de hoogte te brengen bij calamiteiten, bijvoorbeeld wanneer ergens schadelijke rook vrijkomt of wanneer er ander gevaar is voor omwonenden.

NL-Alert nu bijna op alle 4G-netwerken

NL-AlertHet laatste controlebericht van NL-Alert vond plaats op 1 juni van dit jaar. Op dat moment was KPN de enige provider waarbij NL-Alert werkzaam was op het 4G-netwerk. Sinds begin oktober is ook het 4G-netwerk van Vodafone geschikt voor NL-Alert, terwijl begin november het 4G-netwerk van T-Mobile klaar was voor de alarmdienst. Hiermee hebben ze de deadline van 1 december 2015 behaald. Alleen het 4G-netwerk van Tele 2, dat sinds medio november actief is, werkt nog niet met NL-Alert. Dit volgt begin 2016.

Zo stel je je iPhone in voor NL-Alert

nl-alert-melding-2-juniOm berichten van NL-Alert te kunnen ontvangen, moet je iPhone correct worden ingesteld. Voor NL-Alert heb je minimaal een iPhone 4s met iOS 7 nodig. Volg onderstaande stappen voor de juiste instellingen:

  1. Open Instellingen en ga naar Berichtgeving.
  2. Scroll helemaal naar onderen naar de knop Noodmeldingen.
  3. Zet de schakelaar aan en keer terug naar het beginscherm.

Zoals aangegeven kan de ontvangst van noodmeldingen de batterijduur negatief beïnvloeden. NL-Alert meldt op haar website dat het gaat om een beperkte invloed. Als je je batterij toch te snel leeg vindt gaan, dan zet je de schakelaar via dezelfde stappen weer uit.

Twee jaar geleden werkte NL-Alert voor het eerst op iPhone-modellen, maar de resultaten waren toen nogal wisselend. Hopelijk verloopt de test van aanstaande maandag wel vlekkeloos.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 07 december: Afbeelding van controlebericht toegevoegd.
  • 2015 - 07 december: We hebben het artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd, omdat het NL Alert-controlebericht vandaag uitgevoerd wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2015, 12:03
Categorie Achtergrond
Onderwerp nl-alert

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.