Nieuwe firmwareversie 2.2.1 voor de iPhone beschikbaar

Zojuist is een nieuwe versie van de iPhone-firmware in iTunes verschenen. De update bevat onder andere verbeterde stabiliteit voor Safari en een bugfix voor afbeeldingen die vanuit Mail werden bewaard.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone firmware 2.2.1 - bugfixesZojuist is een nieuwe versie van de iPhone-firmware in iTunes verschenen. De update bevat onder andere verbeterde stabiliteit voor Safari en een bugfix voor afbeeldingen die vanuit Mail werden bewaard.


iPhone 2.2.1-software-update
Deze update bevat verbeteringen en oplossingen voor problemen:

  • De stabiliteit van Safari is verbeterd
  • Oplossing voor een probleem waarbij sommige afbeeldingen die vanuit Mail niet werden bewaard niet correct werden weergegeven in de bewaarde foto’s

Deze software-update is geschikt voor deze producten:

  • iPhone
  • iPhone 3G

firmware_update_2-1-11

LET OP! Voer de update nog NIET uit als je een jailbreak of softwarematige unlock hebt uitgevoerd!

De update is 245 MB groot, maar dat is geen teken dat er veel is veranderd. Firmwarebestanden zijn altijd behoorlijk groot, omdat de complete systeemsoftware weer opnieuw wordt meegestuurd. Voor de directe links naar de firmwarebestanden kun je ons wiki-artikel Firmware raadplegen.

Het eerste dat opvalt, is dat er ook nieuwe modemfirmware is geïnstalleerd:

modem_firmware

Voor iPod touch-gebruikers is er in de update nog een extra bijzonderheid: daarmee wordt een probleem met Apple Lossless opgelost. Bij het afspelen van Apple Lossless-muziek bleek de iPod touch nummers te skippen.

Kijken we naar de instellingen van de iPhone, dan lijken er een aantal kleine zaken te zijn veranderd, maar we zijn er nog niet uit of dit nu door firmware 2.2.1 komt. In de instellingen van de telefoon wordt je mobiele nummer getoond. Er zijn echter ook mensen, die het telefoonnummer nog steeds niet zien:

firmware_telefoonnummer

Dit lijkt toch geen nieuwe optie te zijn, maar heeft er mee te maken of je mobiele nummer zichtbaar is in iTunes (onder Samenvatting, als je iPhone is aangesloten). We zoeken nog uit hoe je dit kunt instellen.

Bij de instellingen van Safari lijkt ook iets veranderd: er is een item Databases aanwezig, maar volgens één van de reacties hieronder was dit er al in firmware 2.2. Hoe dan ook, hier in ieder geval de screenshots:

firmware_safari

Klik je hierop, dan zie je dat het specifiek om Google-databases gaat. Met de knop Wijzig kun je wel databases verwijderen, maar je kunt geen nieuwe toevoegen:

firmware_safari_databases

Heb je de iPhone-firmwareupdate geïnstalleerd en heb je nog andere veranderingen of verbeteringen gezien, dan horen we dat natuurlijk graag in de reacties.

Met dank aan iFilip voor de supersnelle nieuwstip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:30
Categorie iOS
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.