Mark Papermaster wordt hoofd iPod- en iPhone-hardware

Vandaag bracht Apple niet alleen nieuwe firmware voor de iPhone uit, maar ze brachten ook nog iets anders naar buiten: een persbericht. Daarin staat dat Mark Papermaster vanaf 24 april zal worden aangesteld als senior vice president of Devices Hardware Engineering. Het conflict tussen Apple en IBM is daarmee opgelost en de vacature die na […]

powerpcVandaag bracht Apple niet alleen nieuwe firmware voor de iPhone uit, maar ze brachten ook nog iets anders naar buiten: een persbericht. Daarin staat dat Mark Papermaster vanaf 24 april zal worden aangesteld als senior vice president of Devices Hardware Engineering. Het conflict tussen Apple en IBM is daarmee opgelost en de vacature die na het vertrek van Tony Fadell openstond is vanaf april vervuld.

Papermaster heeft 25 jaar ervaring in zijn vakgebied en werkte tot voor kort als vice-president bij IBM. Toen hij zijn overstap naar Apple aankondigde, spande IBM in oktober echter een rechtszaak aan. Volgens IBM was er sprake van een concurrentiebeding, die verhinderde dat Papermaster tot een jaar na vertrek bij een ander bedrijf mocht gaan werken. De rechter besloot in december dat beide bedrijven het onderling moesten uitvechten en dat Papermaster in afwachting daarvan niet aan de slag mocht.

Het conflict is nu opgelost en Papermaster krijgt zijn begeerde positie, als leider van de iPod- en iPhonehardware-engineeringteams. Bij IBM was hij hoofdontwikkelaar van microprocessortechnologie; hij heeft meerdere papers over chipsontwikkeling op zijn naam staan en was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de PowerPC-processors die IBM voor Apple maakte. In 2005 keerde Apple IBM de rug toe en maakte de overstap naar Intel. Computerworld schreef vorig jaar al een analyse waarom Apple Papermaster zo graag wil inhuren.

Meer info: persbericht Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2009, 22:55
Categorie Apple
Onderwerp ibm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.