cookoo connectedevice

Nieuwe Cookoo smartwatch krijgt klein pixelschermpje

Er is een nieuwe versie van de Cookoo smartwatch, dat er net als z'n voorganger uit ziet als een analoog horloge. Er zijn nieuwe kleuren en materialen en er is een klein digitaal schermpje toegevoegd.

De Cookoo was een van de eerste smartwatches die bij het grote publiek doordrong. Inmiddels is de fabrikant verder gegaan met een nieuwe versie: deze keer met een nieuw uiterlijk en wat meer digitale informatie op het scherm. Maar het ingebouwde schermpje blijft wel beperkt tot een paar pixels.

cookoo connectedevice

Bij het nieuwe horloge zijn het scherm, design, kleuren en materialen aangepast. Het is nog steeds een analoog horloge, met een aantal lampjes die gaan branden zodra er e-mail of een telefoongesprek binnenkomt. Notificaties van Facebook, Twitter, Skype, Line, WeChat en WhatsApp worden ondersteund.

Volgens de makers zijn de nieuwe functies ontstaan uit gesprekken met gebruikers, bijvoorbeeld een scherper display en betere materialen. Ze schakelden de Franse designer Xavier Houy in om het nieuwe horloge te ontwerpenin twee modellen: Sporty Chic met siliconen polsbandje en Urban Explorer met bandje van textiel. Bij de kleuren kun je kiezen uit zwart, wit, paars, groen en blauw. De batterijduur is nog steeds erg lang en werkt met een enkele knoopcelbatterij. Opladen hoeft dus niet; wel moet je om de paar maanden een nieuwe batterij erin stoppen. De COOKOO maakt via Bluetooth Smart verbinding met je iPhone mits je over minimaal iOS 7 en een geschikt model (vanaf iPhone 4S en nieuwer) beschikt.

cookoo horloges nieuw

Het horloge kan nu ook datum en tijd afbeelden via een minuscuul pixelschermpje bovenin de wijzerplaat. Het is te klein om de teksten van sms-berichten te kunnen afbeelden en het is dus nog steeds geen goed alternatief voor de Pebble en soortgelijke smartwatches waarop je zelfs apps kunt installeren. Maar daar zitten de kopers van dit horloge misschien ook niet eens op te wachten: die willen vooral een horloge dat eruit ziet als een standaardhorloge. Dat je er ook wat notificaties op kunt ontvangen, is mooi meegenomen.

Meer info: Cookoo Watch, verkrijgbaar vanaf 129 euro

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2014, 14:13
Categorie Accessoires
Onderwerpen cookoo, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.