Reacties voor: Nieuwe Apple-site legt afluisterproces overheid uit

Op een nieuwe webpagina legt Apple uit wat regeringen moeten doen om privégegevens te eisen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 8 reacties

  1. Vergeet niet dat deze pagina van geen enkele waarde is daar de Patriot Act verbiedt om over exacte gegevens te praten. Dat betekent dus dat ze er alles neer kunnen zetten, zelfs als het niet waar is.

  2. @alex: Precies, maar dat zeggen ze ook netjes. Als het wordt verboden in een rechtsdocument dan vertellen ze het niet. Het wordt verboden door de Patriot Act, dus vertellen ze niets. Mooi voor het publiek dus. 🙂

  3. Openheid anno 2014:
    “We zijn transparant genoeg om te vertellen dat we niet transparant kunnen zijn en dat wat we vertellen dus niet waar (kan) zijn of wel natuurlijk.”
    OK, Bedankt voor de info !

  4. Het blijkt dus mogelijk om sms’jes, belhistorie, contacten en foto’s en video’s van een vergrendeld toestel af te halen. Dat valt me wel een beetje tegen, ik dacht dat alles versleuteld werd opgeslagen, maar er zijn blijkbaar uitzonderingen.

    Verder is het mij niet duidelijk wat er met de iCloud back-up gedaan kan worden. Is die vrij inzichtelijk, of ook versleuteld met het account wachtwoord?

  5. @Martijn: Nou zo’n beetje alles (ondanks de beveiliging).
    Ze gaan je (achteraf) vertellen wanneer de FBI, CIA, NSA of andere commiezen in je data gaan zitten wroeten…
    …tenzij die commiezen dat niet willen
    Dus wat een openheid – vertederend !

  6. Iemand die recht in zijn schoenen loopt, heeft toch helemààl niks te vrezen? Met informatie waar je was op welk tijdstip, als er niks gebeurt, zijn ze níks hoor… Enkel mensen met slechte bedoelingen gaan twee keer nadenken, of zich schizofreen beginnen gedragen… Ik begrijp niet dat er zovelen een punt van maken, als ze niks te verbergen hebben… De kans als jij een stipje ruis bent in da miljarden bytes aan data, dat de jou eruit pikken als je niks doet, is veel kleiner dan de lotto winnen…

  7. Origineel geplaatst door Martijn
    Het blijkt dus mogelijk om sms’jes, belhistorie, contacten en foto’s en video’s van een vergrendeld toestel af te halen. Dat valt me wel een beetje tegen, ik dacht dat alles versleuteld werd opgeslagen, maar er zijn blijkbaar uitzonderingen.

    Nee ze halen het niet van je toestel af, maar vanaf de iCloud server (als je daar foto’s mail etc opslaat).

  8. Origineel geplaatst door Guido
    Iemand die recht in zijn schoenen loopt, heeft toch helemààl niks te vrezen? Met informatie waar je was op welk tijdstip, als er niks gebeurt, zijn ze níks hoor… Enkel mensen met slechte bedoelingen gaan twee keer nadenken, of zich schizofreen beginnen gedragen… Ik begrijp niet dat er zovelen een punt van maken, als ze niks te verbergen hebben… De kans als jij een stipje ruis bent in da miljarden bytes aan data, dat de jou eruit pikken als je niks doet, is veel kleiner dan de lotto winnen…

    Dat is natuurlijk grote onzin, jij laat toch ook niet iedereen zomaar in je huis omdat ze willen rondkijken hoe je huis eruit ziet?
    Heeft niks te maken met wat te verbergen hebben, iedereen heeft bij wet recht op privacy dat wordt door bijna elke regering steeds meer afgenomen totdat er straks helemaal niets meer overblijft.
    Als we nu niet zeggen en nu is het genoeg heeft straks niemand meer privacy en hangt er in elk huis een of meerdere camera’s zogezgd voor onze eigen veiligheid.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.