Reacties voor: Nieuwe Apple-patenten: hardwareverklikker, universele dock, accelerometer (update)

Apple heeft drie nieuwe patenten voor de iPhone ingediend. Eentje heeft betrekking op het detecteren of er met hardware is gerommeld, een andere toont een universele dock.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Uitvinding 1 is te simpel voor woorden, dat je het nauwelijks een uitvinding kan noemen. Maar ja, zo is de paperclip er ook gekomen.

    Uitvinding 2 lijkt me verre van practisch, en denk ook niet dat het er mooi uit ziet

    Uitvinding 3 lijkt me wel handig. Tis gewoon net als DoodleJump volgens mij. En dat is leuk!

    P.S. @Gonny er staat een typfoutje in de laatste zin van de eerste alinea. Tweemaal Kan

  2. Hmm, die strip, hoe zien ze dat dan? Dan moeten ze hem toch eerst zelf ook open maken en dan gaat ie sowieso kapot toch?

  3. Bestaat “uitvinding 1” niet al heel lang?

  4. @pipo je hebt wel gelijk ja, maar ze zullen we dan wel een trucje voor hebben of zoiets?

  5. Heeft “uitvinding 1” wel zin! De leverancier heeft nog steeds de bewijslast dat het product onoordeelkundig is gebruikt. Deze bewijslast is erg zwaar. Alleen opening van de achterkant is niet voldoende.

    Zo is er een vonnis van een glazen fruitschaal. De leverancier kon wel aantonen dat met een zwaar voorwerp de fruitschaal kapot ging maar hij kon niet bewijzen dat de klant een zwaar voorwerp in de bewuste fruitschaal had gegooid. De leverancier kan wel bewijzen dat de achterkant is geopend maar hij moet ook bewijzen dat er vervolgens onoordeelkundig is gehandeld.

    Apple en andere producenten en leveranciers kunnen het wel in hun leveringsvoorwaarden zetten maar deze voorwaarden zetten de wet niet opzij.

  6. Dat is waarschijnlijk de truc al, gewoon openmaken bij apple en dan zeggen: hij is al eens open geweest, kijk maar, het stripje is kapot.

  7. Op het stripje komt de datum van openmaken te staan. Gave uitvinding hoor.

  8. Nummer 1 is super om door Apple aan te spreken. Je brengt je toestel met een HW fout binnen. Eén van de Apple medewerkers opent je toestel, scheurt de garantiestrip en belt je doodleuk op dat de garantie van je toestel is verlopen omdat de garantiestrip is gescheurd. Super uitvinding om te besparen. Het bestaat al en ik heb het al meegemaakt terwijl ik nooit toestellen open. De eerlijkheid bij grote bedrijven is vandaag de dag ver zoek. En het grote probleem is dat je je daar niet kan tegen verweren. “Verlopen” garanties worden al snel aangehaald door bedrijven zoals een Bosch, Telenet, Apple, … de beste garantie is nog altijd hopen op een goed functionerend toestel voor een paar jaar waarvoor het nooit naar de winkel terug hoeft te gaan.

  9. Bij patent 1 geeft Apple prima aan hoe klant vriendelijk ze zijn! ….Not..

  10. Origineel geplaatst door Filip Van Reeth
    Nummer 1 is super om door Apple aan te spreken. Je brengt je toestel met een HW fout binnen. Eén van de Apple medewerkers opent je toestel, scheurt de garantiestrip en belt je doodleuk op dat de garantie van je toestel is verlopen omdat de garantiestrip is gescheurd. Super uitvinding om te besparen. Het bestaat al en ik heb het al meegemaakt terwijl ik nooit toestellen open. De eerlijkheid bij grote bedrijven is vandaag de dag ver zoek. En het grote probleem is dat je je daar niet kan tegen verweren. “Verlopen” garanties worden al snel aangehaald door bedrijven zoals een Bosch, Telenet, Apple, … de beste garantie is nog altijd hopen op een goed functionerend toestel voor een paar jaar waarvoor het nooit naar de winkel terug hoeft te gaan.

    wat dacht je van de strips om waterschade te bepalen? HTC is er erg goed in om die te gebruiken om geen garantie te geven. Nu al 2x meegemaakt terwijl mijn toestel nooit met water in aanraking komt. “Ja meneer, u moet uw telefoon niet in uw broekzak bewaren. Hij kan niet tegen zweet…”

  11. Prachtige uitvinding toch, die eerste: stripje scheurt en op de ene helft staat de datum en op de andere helft de uurtijd wanneer het gebeurd is…
    Niet?
    Allé! 😉

  12. Zien jullie dan 1 ding niet over het hoofd…

    Dat de ACHTERKANT open te maken is… wellicht voor de vervangbare batterij…

    Zo, weer een rumor de lucht in geholpen.

  13. Uitvinding 1 heeft wel nut. Zelfde idee, maar andere uitvoering, wordt gebruikt bij de Rabobank readers.

    Daarnaast hoeft de schets niet aan te geven, of de tekst, dat het ook precies zo wordt uitgevoerd.

    En er zijn te veel hobbyisten die hun apparaat openen, verpesten en dan vergoed willen hebben. Niet om de gewone klant te pesten, maar puur om geen extra kosten te hebben aan dit soort mensen.

  14. Origineel geplaatst door Robert
    Zien jullie dan 1 ding niet over het hoofd…Dat de ACHTERKANT open te maken is… wellicht voor de vervangbare batterij…Zo, weer een rumor de lucht in geholpen.

    de achterkant mag niet open. Daarom ook die strip. Zodat ze kunnen zien of de achterkant ookdaadwerkelijk geopend is.

    Voor een nieuwe batterij moet je naar Apple.

  15. Valt het ook iemand op dat de iPhone op de schets niet lijkt op de huidige modellen?

  16. Dat mensen zelf aktie ondernemen is toch ook handig.
    en Als apple op een of andere manier de iPhone kan openmaken zonder de strip te beschadigen dan zal het niet lang duren voordat wij het ook kunnen.
    lijkt mij?
    Alles is door de mens gemaakt dus alles is ook te hacken dus dit ook.
    Of ze gooien de iPhone onder een XRAY:P dat ze het stripje kunnen zien

  17. Hoe zit het dan met bewijslast, want de garantie van Apple kennende zal straks 100 % van de aangeboden Iphone’s wel “ongeoorloofd geopend” zijn geweest.

  18. Van patent 1 denk ik eerder dat het softwarematig is op te vragen of hij open is geweest.

  19. @swen
    als apple het toestel wil open maken dan gaat de strip ook kapot maar voordat zij dan hem kapot maken(dus helemaal open maken, gaan ze kijken of die nog heel is of niet) en na de reparatie zetten ze een nieuwe strip en klaar is kees.

  20. Dus zetten wij er ook een nieuwe strip in als we em openmaken…

    Ik vind et een beetje lijken op die vochtindicatoren, apple heeft kennelijk ook last van de crisis..

  21. Die strip scheurt niet meteen als je de telefoon opent.Wel als je het niet weet en met een ruk het hele achterkantje er aftrekt.Nu je het weet is het voorzichtig openen en dan de strip los fohnen van de batterij, er zit een speling van een paar cm tussen.Dan kun je de batterij zelf vervangen en plak je het stripje netjes terug .Ze kunnen wel dingen beveiligen maar die strip is niks.batterij vervangen doe ik nu ook zelf en dat gaat prima.Kosten 17.00 euro inplaats van de dure apple prijzen.

  22. Die strips komen trouwens netjes te koop via china ,als het zover komt, en dan vervang je die meteen met de batterij mee.

  23. Origineel geplaatst door Scoes
    Dus zetten wij er ook een nieuwe strip in als we em openmaken…Ik vind et een beetje lijken op die vochtindicatoren, apple heeft kennelijk ook last van de crisis..

    Ook dat valt juridisch aan te vechten. Als ik aan het bellen ben en ineens regent het en er valt een miniscuul druppeltje in de het gaatje van de koptelefoon, dan ben ik spontaan mijn garantie kwijt?

    Op zich reeel (volgens Apple), ware het niet dat Apple totaal geen moeite doet deze gaten te dichten voor situaties als een plotselinge regenbui. Daarbij komt redelijkerwijs hun onderbouwing om geen garantie af te hoeven geven te vervallen. Want ik ga ervan uit dat de indicatoren er zitten om aan te kunnen tonen dat men verkeerd met hun mobiel zijn omgesprongen. Een consument die in de open lucht staat te bellen gaat niet verkeerd met zijn mobiel om, maar gebruikt hem waarvoor hij bedoelt is. Als er dan ineens een druppel van een blaadje valt is die persoon nog steeds bezig zijn toestel te gebruiken waarvoor hij bedoelt is.

    Zouden er nu rubberen stoppers op zitten, dan zit de zaak juridisch gezien een stuk beter in mekaar, maar dan vervalt het doel voor Apple waarvoor ze de indicatoren in het leven geroepen hebben….het zoveel mogelijk geen garantie te hoeven verlenen.

    Conclusie, uiteindelijk draait het om 1 ding….geld innen en zoveel mogelijk ervoor zorgen dat het geld ook in hun zak blijft.

  24. Dat truukje van onder de garantie van een toestel uit te komen is al iets wat men langer toepast dmv vochtschade, bijna elk toestel zou er dan last van hebben…

  25. @Alex:

    Ik snap ook niet waarom er geen rubber afdekdopje bijzit?Ik gebruik nooit een koptelefoon dus als ik bel en er valt 1 drupje in dan is de garantie weg?Ik druk er anders zelf wel een net dopje in .

  26. @sasf: Laat het AUB niet het nieuwe model zijn 😛 Lijkt op een Nokia 1100 ofzo

  27. Dat onderste plaatje is toch zeker een grap? Dat is gewoon Play-Doh met een USB kabel erin gekneed!?

  28. Op het een na onderste plaatje zie ik een Zune LOL.

  29. @Saik0
    Tuurlijk is dat plaatje een grap, heeft m’n vader ingestuurd.

  30. Haha lache dion, drukke dag vandaag ;-)@stifke:

  31. op patent 1;, geeft Apple dan uberhaubt wel garantie? Bij elk waterdruppeltje/krasje of defect iets, weten ze er volgens mij toch wel wat te verzinnen, dat de garantie vervalt.. Dus nu ook al geen garantie, als je iphone spontaan uit elkaar valt,

    verder weet ik ‘t ook niet hoor, al die patenten… Waarom is er niet gewoon een vrije markt, waarin er teminste ECHTE concurentie bestaat? want als elke fabrikant al ‘zijn ideeen’ voor zich houdt,

  32. @pipo: in speciaal licht bekijken?

  33. patent 1 … inderdaad te gemakkelijk door apple mensen zelf te breken (en dus te beweren dat je geen recht hebt op garantie). Dus dat is volledig te betwisten …

    (en dat is voor die vochtdetectoren minder het geval … gezien er meerdere detectie dingskes voorzien zijn … echt bij enkel de vekleuring van de vochtdetector dicht bij de opening van de koptgelefoon zou je eventueel een betwisting kunnen doen … alhouwel dat apple duidelijk maakt dat de iphone niet tegen water kan en dat de gebruiker hiervoor de nodige voorzichtigheid moet nemen. Apple kan onmogelijk verantwoordelijk gesteld worden voor die toevallige druppel, net als die toevallige slippen uit de hand en vallen in een zwembad, … )

    Over die strip zelf, enig middel is er voor te zorgen dat dat stripje een soort geleider is waar een signaal doorgaat, en dat bij breken van signaal (e.g. breken van strip) er een registratie van tijdstip gedaan wordt … Als deze datum na de inlevering onder garantie (de bon die je krijgt van de dealer) dan is de fout van apple, anders is het de fout van ons (iphone bezitters he … ).

    Lijkt me zeer redelijk, gezien Apple niet dient op te draaien voor toestellen die door niet bevoegde mensen open gemaakt zijn (en dus ten koste van apple zouden vallen, en dus onrechtstreeks ten koste van alle apple product bezitters … )

    Patent 2 – dat is op zich niet dom … meer bepaald als je een houder wilt aanpassen aan de vorm waar deze op gezet wordt … en dit voor als het oppervlakte niet glad is … echter denk dat dit beperkt is (maar zou bvb. op de trein, … wel eens nuttig kunnen zijn om iets vaster te zetten en dus minder risico dat de iphone op de grond donderd).

    Patent 3 – tja lijkt me wel nuttig … maar is eerder een verbetering op software niveau … en daar is the sky the limit … vraag wel of dat overal bruikbaar is … ik zie me al op kantoor iedereen zwaaien en draaien met zijn telefoon … alsook voor scrollen …. wens ik te blijven kijken naar mijn schermpje, en niet te zwaaien met dat scherm (laat me maar met de vingers er over schuiven zie … )

  34. kneedbaar dock….wat een onzin

  35. Hun draai patent is al volledig ingediend door Nokia en SE een paar jaar geleden, dus ze kunnen er naar fluiten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.