Nieuwe Apple-patenten: hardwareverklikker, universele dock, accelerometer (update)

Apple heeft drie nieuwe patenten voor de iPhone ingediend. Eentje heeft betrekking op het detecteren of er met hardware is gerommeld, een andere toont een universele dock.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hardware patentUit de patenten die Apple indient kun je soms een glimp opmaken van wat Apple eventueel ooit in een verre (of nabije) toekomst van plan is. Eén van de nieuwste patenten beschrijft een methode om te detecteren of je zelf een poging hebt ondernomen om je iPhone te repararen. Daarbij wordt er een eenvoudige strip aangebracht tussen de voor- of achterklep en interne componenten. Is de strip gescheurd, dan weet Apple dat je het toestel open hebt gemaakt en ben je de garantie kwijt. De vinding is bedacht om kosten te besparen: als Apple kan onder de garantie uit kan komen, is dat mooi meegenomen.

apple dock patentUitvinding 2 heeft te maken met een universele dock. Een universele iPhone-dock is er al langer, maar het patent dat Apple nu heeft ingediend heeft beschrijft een ander soort dock. Het gaat hier om een blokje met een sponsachtig materiaal, waar je de iPhone als het ware in duwt. Het elastische materiaal past zich aan de vormen van het apparaat aan, waardoor je iPhone rechtop blijft staan. De afdruk van de iPhone blijft in het materiaal achter, zodat je de volgende keer weer je toestel op dezelfde plek kunt neerzetten. Hoe je op deze manier ook je toestel kunt opladen, is niet helemaal duidelijk.

De derde uitvinding lijkt niet helemaal nieuw. Het patent beschrijft hoe je je toestel kunt bedienen door te schudden of een snelle polsbeweging te maken. Het zou geschikt zijn voor iPods of voor de iPhone. Wil je omlaag bladeren in een menu, dan beweeg je je pols een paar keer omlaag. Om het afspelen te starten schud je de iPhone een paar keer heen en weer.

patent schudden

Meer info: universele dock (via Engadget), andere twee via AppleInsider

De kneedbare dock is al op foto’s gesignaleerd, zie hieronder (met dank aan Dion).

kneedbare dock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2009, 15:13
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.