Reacties voor: Nieuwe App Store-richtlijnen voor ontwikkelaars: geen hobby-apps meer, uitleg in stripboek

Apple heeft nieuwe richtlijnen voor ontwikkelaars uitgebracht. Ze zijn duidelijker opgedeeld in secties, er gelden nieuwe regels voor gamecontrollers en er is een stripboek, dat alle regels speels uitlegt aan kinderen.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Dat is dan knap lullig voor beginnende ontwikkelaars; helemaal trots op je eerste app, zegt Apple dat het een hobby-project is 😂

  2. Goed nieuws zeg, betreft “Vernieuwde regels voor tvOS-controllers”! Dat zal betekenen dat er niet meer voornamelijk ‘run&jump’ games komen, maar ook meer a la Skylanders Superchargers! Laat maar komen!

  3. Apple kan dan wel beweren dat de helft van apps binnen 24 uur door het goedkeuringsproces komen, maar vergeten er wel bij te zeggen dat je eerst vijf dagen de status ‘waiting for review’ moet doorlopen. Althans dit zijn mijn ervaringen.

  4. Waar valt een app van TUI bijvoorbeeld onder? Volgens de nieuwe regels onder een hobby project. Net als meerdere vliegtuigmaatschappijen en reisorganisaties hebben ze een hele slechte app dat niks anders doet dan het weergeven van de brochure en je reisdocumenten.

    Tijdens het wachten op het vliegveld of tijdens je vakantie wordt het niet voorzien van interessante update informatie over je reis en eventuele vertraging. En dat zou erg handig zijn, spreek ik uit ervaring. British Airlines doet dat bijvoorbeeld wel netjes in hun app. En geen specifieke informatie over je verblijf of het lokale weer.

    Een app als Flappie bird komt ook niet meer in de store te staan volgens deze nieuwe regels. Of andere look-a-like games van Mario Bros, Candy Crush etc. Zou de store eindelijk minder crap gaan krijgen, zoals wel het geval is bij Google en BlackBerry. Ik hoop het.

  5. Vooral benieuwd of een app sneller door de keuring komt. De in-review dagen zijn soms best lang.

    Als het echt lastiger wordt betekent het wel dat bedrijven hier voordeel uit kunnen halen. De hobbyist zal dan sneller een app ontwikkelaar inschakelen.

  6. @Giovanni Pagen: Zo was het, maar nu dus niet meer. Het is nu letterlijk 1 tot 2 dagen vanaf het moment dat je hem submit voor review totdat hij is goedgekeurd.

  7. @eMilty: Goed om te weten. Ga binnenkort maar eens een app van mij upgraden, kijken of die aan de nieuwe criteria voldoet 😰

  8. Als ze de mogelijkheden voor sideloading nou ‘s (juist weer) verruimen is er ook minder noodzaak apps voor een kleine groep gebruikers via de appstore beschikbaar te maken🤔

  9. Was de AppleTV ooit geen hobbyproject van Apple?
    😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.