Reacties voor: NFC maakt de iPad Air 2 geschikt als kassa voor kleine bedrijven? (update)

De iPad Air 2 heeft een NFC-chip, maar waarom eigenlijk? Eén theorie is dat de iPad Air 2 aantrekkelijk wordt als kassa voor kleine winkels.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Het enige obstakel is nog wel, dat maar een klein percentage van de smartphonegebruikers een iPhone 6 of iPhone 6 Plus heeft. En veel winkeliers zouden ook nog steeds traditionele betalingen met creditcard en pinpas moeten accepteren.

    Stel je eens voor als Apple dit open zou zetten straks! Dan heb je in 1 klap zeer zeer veel geinteresseerde winkeliers/bedrijven die een iPad willen.

  2. Allemaal mooi maar neemt niet weg dat alle winkels nu tweeledig NFC moeten ondersteunen nl. Apple en mainstream NFC (a la chipknip en chipper…)
    Plus alles wat er aan betaalkaarten enz allemaal voorbijkomt.
    Bakken leveranciers van “oplossingen” Joedeloe wat zullen de winkeliers staan springen om daar nog eens een iPad tegenaan te gooien
    (=> heimwee naar contant geld !!)

  3. Het is al bekend geworden dat dit er alleen is om ervoor te zorgen dat de Apple Pay gegevens opgeslagen worden, voor online betalingen in ondersteunende apps.

  4. Origineel geplaatst door Ismail
    Het is al bekend geworden dat dit er alleen is om ervoor te zorgen dat de Apple Pay gegevens opgeslagen worden, voor online betalingen in ondersteunende apps.

    Daar heb je geen NFC voor nodig.

    Het zou een strak plan zijn maar dan moeten ook apps toegelaten worden die de NFC chip bruikbaar maken met android platform. Daar zou de samenwerking met IBM weer om de hoek kunnen komen kijken: die zijn meesterlijk in zakelijke toepassingen.

  5. Volgens diverse andere websites zit er geen antenne in en is de iPad ook niet gecertificeerd voor NFC communicatie.

    Dan kan dit toch niet gaan werken zoals hier beschreven?

  6. Ik ben heel benieuwd of het écht zo is dat de iPad Air 2 zomaar als kassa gebruikt kan worden voor iPhones 6 om via NFC via Apple Pay te betalen. Dat zou wel een heel eenvoudige en goedkope methode zijn voor winkeliers als het echt werkt, ook al is het nog maar een kleine groep die op deze manier kan betalen. In de Apple Store en Apple resellers is het in elk geval makkelijk te doen! En bij winkels waar veel iPhone (6) bezitters komen.

    Intussen heb ik wel in de gaten dat je met NFC naast Apple Pay waarschijnlijk (nog) niks kan in de iPhone 6. Want in de instellingen kan ik er niks over vinden. En met mijn UE Boom speaker, die ook kan linken via NFC kan ik geen contact leggen.

  7. Ook op GigaOm :

    As a few commenters have pointed out, the NFC chip in the iPad doesn’t appear to have antennas, which would indicate that its primary function is likely as a secure enclave and not to enable payments.

  8. @Gabor: Het is al bekend bij grote Amerikaanse websites dat er geen NFC antenne inzit, waardoor deze functie dus totaal niet mogelijk is. Nogmaals, het is alleen bedoeld om je creditcardgegevens veilig op te slaan.

  9. Wij maken in onze iPad kassa oplossing gebruik van de iBeacon feature, ieder iOS device kan zelf ook iBeacon zijn. Zo detecteren we een klant voor de kassa en activeren hiermee een loyalty systeem waarvoor de klant zijn/haar spamrtphone niet eens uit de zak hoeft te halen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.