Neuzen, tenen en andere lichaamsdelen ook geschikt voor Touch ID

De Touch ID sensor werkt niet alleen met vingers, maar ook met tenen, tepels en andere lichaamsdelen met een structuur.

touch id sensorTouch ID is Apple’s nieuwste vingerafdruktechnologie. Het is de bedoeling dat je je vinger op de sensor legt, die zich in de homeknop bevindt. Maar inmiddels hebben de eerste eigenaren van de iPhone 5s ontdekt dat Touch ID ook geschikt is voor andere onderdelen. We zagen al mensen die een kattenpootje gebruikten en sindsdien zijn er nog meer ontdekkingen gedaan. Het werkt met vingers, tenen, tepels, neuzen en er gaan zelfs verhalen dat geslachtsdelen geschikt zijn. Hoe zit dat? Blijkbaar is elk item geschikt dat geleidend is en ribbels, rimpels of een ander reliëf bevat.

Bijna elk lichaamsdeel kun je registreren als ‘vinger’ en gebruiken om je iPhone te unlocken. Ook handig: gisteren publiceerden we een tip hoe je de namen van de vingers kunt hernoemen, zodat ze makkelijker herkenbaar zijn. Mocht je relatie op de klippen lopen, dan kun je wat makkelijker de geregistreerde vinger van je partner uit de lijst gooien. Voor de beveiliging maakt het overigens niets uit: anderen kunnen niet met een teen of tepel jouw iPhone 5s ontgrendelen. Je zult elk lichaamsdeel eerst zelf moeten registreren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.