Touch ID-scanner iPhone 5s omzeild met gerepliceerde vingerafdruk

De Chaos Computer Club is er in geslaagd de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone 5s te omzeilen met een gerepliceerde vingerprint.

iPhone 5s Touch ID succesDe Chaos Computer Club is er in geslaagd de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone 5s te omzeilen door een vingerafdruk na te maken op basis van een foto op zeer hoge resolutie. Met deze afbeelding en een paar materialen “die in ieder huishouden gevonden kunnen worden” is het mogelijk de vingerafdruk te repliceren, waarna je de kopie op de Touch ID-scanner kunt drukken om te iPhone te ontgrendelen.


Er zijn wel aardig wat stappen vereist om de Touch ID-scanner te passeren. Ten eerste moet de vingerafdruk worden gefotografeerd met een resolutie van 2400 dpi. Deze afdruk moet worden opgeschoond met een computer, waarna hij met een laserprinter met 1200 dpi wordt afgedrukt op een transparant vel met een dikke toner. Daarna moet er bovenop de print roze latex of witte houtlijm worden gesmeerd. De nepprint moet een klein beetje vochtig blijven om met de Touch ID-vingerafdrukscanner te werken. Uiteraard is ook fysieke toegang tot de iPhone 5s nodig.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Dat de mogelijkheid om de Touch ID-scanner om de tuin te leiden bestond wisten we al langer. In een uitgebreid artikel over de veiligheidsaspecten van Touch ID benadrukten we al dat een capacitieve vingerafdrukscanner omzeild kan worden met behulp van een vingerafdruk op een specifiek oppervlak. Of de methode in bovenstaande video de vingerafdrukscanner onveiliger maakt dan bijvoorbeeld een sleutel of een wachtwoord, is nog de vraag. Ook deze vergrendelmiddelen kunnen immers op andere manieren onveilig zijn.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 september 2013 om 22:22
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 60 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.